Helen met water: hoe zit dat?

De Deense auteur van ‘Out of Africa’, Isak Dineson, schreef ooit: “The cure for anything is salt water: sweat, tears or the sea.” En het is waar. Water heeft een enorme helende kracht en dat is waarom veel van ons zich aangetrokken voelen tot de zee als ze behoefte hebben aan nieuwe energie. We weten dat we altijd weer boven water komen en nieuwe kansen krijgen, zelfs al zijn we nog zo diep gezonken.

Water wordt geassocieerd met de kleur blauw, blauw staat voor vertrouwen, rust en vrede. Water symboliseert ons onderbewustzijn en geeft ons kracht om te genezen en herleven. Ons lichaam bestaat voor minstens 70 procent uit water, niet zo gek het de bron van ons bestaan is. Water vertegenwoordigt liefde en compassie en staat voor de mysterie van het leven.

Water maakt schoon
Van douchen knap je op. Je voelt je niet fysiek schoner, ook energetisch kun je vuil met water van je afspoelen. Douchen heeft een kalmerend effect… douche alleen niet te lang want je verspilt niet alleen water. Het kost met name veel energie om het douchewater te verwarmen en boilers die op gas werken stoten CO2 uit.

Water zuivert
Je hoort het dagelijks: water drinken is goed voor je. Iedereen zou voldoende water moeten drinken om het lichaam te zuiveren en te ontdoen van afvalstoffen.

Water ontspant
In het water voel je je lichter en daardoor kun je vrijer bewegen. Een warm bad ontspant de spieren en stimuleert je bloedsomloop.

Water bevordert mediteren
Het water in je lichaam stroomt altijd. Omdat het blijft stromen is het logisch dat water symbool staat voor het onderbewuste, je emoties en je gevoel. Als mediteren niks voor jou is, kan het zomaar zijn dat je in de buurt van water veel makkelijker de stilte vindt. De zee, een meer… helemaal niks.

Water heeft een helende werking
Helen met water is een van de oudste natuurlijke behandelingen. Al in het oude Rome werd hydrotherapie -watergeneeskunde – toegepast. Dit wil zeggen: lichaamsbehandelingen met koud of warm water. Zo kan hydrotherapie het immuunsysteem ondersteunen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Lees ook: dromen zorgen voor een doel in je leven.