Gruwelijke menstruatiepijn? Je kunt het zonder medicijnen bestrijden!

Als vrouw kom je er niet onderuit: menstruatiepijn. De maandelijkse periode gaat vaak gepaard met allerlei ongemakken en pijn. Helse pijn! Lig jij ook eens per maand in de kronkels maar wil jij liever niet aan de pil of pijnstillers? Probeer dan een van deze redmiddelen die de pijn verzachten.

Beperk cafeïne
Wij adviseren om de inname van cafeïne te minderen tijdens je menstruatie. Dat betekent geen cafeïnehoudende dranken zoals koffie, thee en energieboosters. Cafeïne kan de bloedvaten vernauwen wat krampen veroorzaakt.

Massage
Een massage is altijd welkom want: erg fijn en ontspannend. Daarbij zorgt een goede massage voor een versnelde bloedsomloop en het neemt de spanning over je lichaam weg. Goed om de kramp te verminderen! Nu nog iemand vinden die jou iedere maand masseert.

Warmte
Zorg voor voldoende lichaamswarmte om je spieren te ontspannen. Wij vinden het helemaal niet erg om een warm bad te nemen!

Yoga
Het is belangrijk om jouw lichaam tijdens de menstruatie voldoende rust te geven.
Meditatie en ademhalingsoefeningen helpen om deze rust en ontspanning te vinden. Er zijn oefeningen om de spanning in jouw buik en rug te ontlasten. Luister wel goed naar je lichaam!

vrouw met pijn

Beeld: Buzzfeed

Drink kruidenthee tegen de krampen
Kamille, venkel en citroenmelisse zijn rustgevende kruiden die je als thee kunt drinken. Begin ruim voor je menstruatie met twee mokken kruidenthee per dag. Gemberthee helpt ook tegen de krampen!

Gember en yoga helpen ook tegen een opgeblazen gevoel!

Ijzer
Vrouwen hebben voldoende ijzer nodig, zeker tijdens de menstruatie wanneer je meer bloed verliest. Vitamine C zorgt voor een betere opname van ijzer, drink daarom sinaasappelsap!

Walnoten
In walnoten zitten veel Omega-3 vetzuren. Deze verminderen de pijn die veroorzaakt wordt door samentrekkende spieren in je baarmoeder.

Wat doe jij tegen de menstruatiepijn?

Volg ons ook op Instagram!