New year, new me: zo maak je jouw goede voornemens waar!

Elk nieuwe jaar beginnen we er weer mee: goede voornemens. Meer sporten, minder alcohol drinken, gezonder eten… We doen onszelf vrijwel ieder jaar dezelfde beloften, die we in de praktijk vaak niet nakomen.

In dit artikel lees je ze in 2023 wel kunt volhouden.

1. Stel haalbare en concrete voornemens

Het probleem met goede voornemens is dat we veelal onrealistische voornemens stellen, die bij voorbaat al gedoemd zijn om te mislukken. We leggen de verwachtingen zo hoog, dat het haast onmogelijk is om niét te falen. Dat is ontzettend demotiverend.

Stel daarom haalbare en concrete voornemens voor jezelf. Verwacht niet van jezelf om je hele leven om te gooien, verwacht niet van jezelf om het in één keer ‘perfect’ te doen, maar werk stapsgewijs toe naar een voor jou fijnere versie van jezelf.

– Niet: “Een afgetraind lichaam krijgen.” Wel: “Minstens twee keer per week 45 minuten sporten.”
– Niet: “Vegetariër worden.” Wel: “Tenminste drie keer per week een vegetarische maaltijd bereiden.”

Vaak geldt bovendien: als je ziet dat het ene voornemen vordert, zal het andere vanzelf volgen. Als je ondervindt dat het sporten z’n vruchten afwerpt, zul je ook gemotiveerder zijn een gezonder voedingspatroon aan te houden.

2. Bereid je goede voornemens goed voor

Een ander probleem met goede voornemens is dat we ons er vaak niet goed op voorbereiden, waardoor het lastig is om ermee te beginnen.

– Je wilt “een afgetraind lichaam krijgen”, maar je weet niet waar je een sportschoolabonnement wilt afsluiten en hebt geen sportmaterialen in huis.
– Je wilt “vegetariër worden”, maar je weet niets over vegetarisch koken en hebt geen idee waar je lekkere vegetarische recepten kunt vinden.

Schaf de juiste materialen aan voor jouw goede voornemens. Bij een webshop als DoaBuy.eu vind je ongetwijfeld hetgeen dat jouw goede voornemens makkelijker zal maken.

Als je beschikt over fijne sportmaterialen voor thuis, is een work-out immers zo gedaan. Als je beschikt over prettige keukenmaterialen, krijg je er vanzelf zin in om de keuken in te duiken voor het bereiden van een vegetarische maaltijd.