Ga toch fietsen

Nederland heeft een heuse fietscultuur. Zo ongeveer iedere Nederlander bezit een eigen fiets en maakt daar ook regelmatig gebruik van. Door weer en wind trappen we stevig door om van A naar B te komen. Toch is fietsen niet alleen maar een vervoersmiddel en wel hierom.

Ontstressen op de fiets
’s Ochtends kun jij lekker wakker worden op de fiets, terwijl je op de terugweg je hoofd weer leegmaakt. Fietsen is eigenlijk best wel mindful. Daar komt ook nog eens bij dat je tijdens het fietsen de hormonen serotine en endorfine aanmaakt waardoor je minder snel in een depressie beland.

Fashion hack: zó fiets je met een rok aan zonder gekke taferelen.

Het is goed voor je immuunsysteem
Wie regelmatig buiten is, beweegt en hier en daar wat vitamine D meepikt heeft net even wat meer weerstand dat anderen.

Goed voor de bloedcirculatie
Wie fietst heeft minder kans op hart- en vaatziekten. Doordat de benen constant in beweging zijn wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Ook je hart en de longen gaan aan het werk waardoor de bloeddruk en hartslag afnemen.

Het bespaart je geld
Het openbaar vervoer of de auto zijn niet gratis. De fiets we, nadat je deze eenmaal hebt aangeschaft natuurlijk. De enige kosten maak je als je weer eens door het glas bent gereden of andere mankementen hebt.

5 manieren om sneller van je studieschuld af te komen.

Sterke botten en spieren
Wanneer je fiets gebruik je al je spieren. Hierdoor kun je gewrichtspijn en rugklachten verminderen. Het is ook goed voor sterke botten en het helpt de ouderdomskwaal botontkalking te voorkomen.

Burn baby burn!
Je verbrandt calorieën tijdens het fietsen en wie wil dat nou niet? Het voordeel is dat je fietsen heel lang kunt volhouden. De strakke benen en billen krijg je als bonus bij.