Februari zonder volle maan en een supermaan

In februari was er geen volle maan en met alleen een nieuwe maan is het een perfect moment om zaadjes te planten voor de toekomst. Afgelopen weken heb je de tijd gehad om hoopvol te dromen en doelen te realiseren. Eigenlijk kun je alles waarmaken als je het maar doet met de juiste mensen om je heen en het kan zijn dat er de komende periode bepaalde personen uit jouw leven verdwijnen. Begin maart komt de supermaan tevoorschijn. Deze maan staat dichter bij de aarde en lijkt daardoor groter. Het is een krachtige maan die chakra’s opent waardoor je emoties van een ander eerder oppikt maar ook eigen weggestopte gevoelens onder ogen moet komen.

De maan staat in het teken van de Kreeft, een gevoelig teken waarbij kwetsbaarheid een belangrijke rol speelt. Kreeften hebben de neiging om zich terug te trekken, het zijn huiselijke en zorgzame types. Het kan zijn dat je in deze periode meer behoefte hebt aan geborgenheid en genegenheid. Je trekt er minder op uit en dit is goed. Door tijd voor jezelf vrij te maken creëer je ruimte in jouw hoofd. Je kunt pijnlijke herinneringen een plek geven of afstand nemen van dingen die energie zuigen.

Afstand nemen
Deze volle maan betekent afstand nemen. Afstand van je eigen negatieve emoties maar ook afstand van bepaalde personen in jouw leven. Mensen komen en gaan en voor sommige vrienden, collega’s of familieleden is het tijd om te gaan. Als je merkt dat iemand energie zuigt, is de kans groot dat jullie uit elkaar groeien. Is iemand jaloers op jouw leven? Probeert iemand jou onzekere gevoelens aan te praten? Of is er iemand in jouw omgeving die misbruik heeft gemaakt van je goedheid? Tijd om voorgoed de deur voor deze persoon te sluiten. Negatieve energie zuigt leven uit je en dit heeft invloed op je lichamelijke gezondheid. Laat je niet kleineren door een ander, vertrouw je intuïtie en let it go.