De fabels en feiten over natuurlijke haarverzorging

Natuurlijke haarverzorging wordt voor steeds meer mensen routine. Want niet-chemische shampoos die ook nog eens voor schoon haar zorgen, die wil je hebben. Toch zijn er wat mythes over natuurlijke haarverzorging waarvan wij graag delen of het waar is of niet waar.

Allereerst: niet alle natuurlijke haarverzorging is hetzelfde. Het ene product heeft een andere samenstelling dan het andere product. Wanneer we het over natuurlijke haarverzorging hebben, praten we over producten waarbij chemische stoffen zoals siliconen, sulfaten en parabenen zijn weggelaten.

Is natuurlijke haarverzorging beter voor de planeet?

Waar!

Omdat natuurlijke haarverzorging geen chemische stoffen bevat, is het beter voor het milieu. De shampoo die je uit je haar spoelt, belandt immers in het afvoerputje. Wanneer een shampoo wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten, heeft dit geen negatieve impact op onze aarde.

Bovendien zijn er veel merken die natuurlijke haarverzorging bieden en nog een stapje verder gaan. Ze recyclen bijvoorbeeld verpakkingen of hebben als missie: iets terugdoen voor de planeet.

Niet alle haarsoorten zijn geschikt voor natuurlijke haarverzorging

Niet waar!

Dik of dun haar, steil of krullend, er is altijd wel een geschikt product te vinden précies voor jouw haartype.

Moet je haren laten wennen als je overstapt?

Waar!

Overstappen naar een nieuw, ander product, kan ervoor zorgen dat je haar in het begin anders ruikt, valt of aanvoelt. Geef jouw haar de tijd om aan de verandering te wennen. Dit geldt eigenlijk ook als je van een niet natuurlijk product naar een ander niet natuurlijk product overstapt. Dus ook als je  een natuurlijk product gaat gebruiken. Het kan fijn zijn om een haardetox te doen om het als het ware te resetten.

Van natuurlijke haarverzorging wordt het haar minder schoon

Niet waar!

Veel mensen denken dat natuurlijke shampoo of conditionor het haar niet zo grondig reinigen. Onzin natuurlijk! In ‘normale’ shampoos zorgen de sulfaten voor een rijkelijk schuim. Omdat natuurlijke producten geen sulfaten bevatten, schuimen ze niet. Dat voelt voor sommige mensen minder schoon, maar het is écht beter! Het is namelijk een minder agressieve manier om de hoofdhuid te reinigen zodat deze in balans blijft.

Haarverzorging bestaat voor 70 procent uit water

Een dure flacon aanschaffen en dan erachter komen dat de inhoud voor 70 procent uit water bestaat? Tja. De meeste shampoo’s bestaan echt voor een groot deel uit water. Daar kwamen wij pas achter door de lancering van het nieuwste product van Marie-Stella-Maris. Een waterless hair care assortiment.

marie-stella-maris

Marie-Stella-Maris lanceert begin oktober unieke ‘waterless’ geconcentreerd hair care assortiment. Innovatieve en high-performance shampoos en conditioner voor specifieke haarbehoefte; versterking en hydratatie.

Door het water uit de formules weg te laten, wordt transportgewicht beperkt, besparen we verpakkingsafval en wordt CO2 uitstoot verminderd. Duurzaamheid en effectiviteit gaan hier hand in hand: de nieuwe haarverzorgingslijn bestaat uit hoog geconcentreerde formules, voor doelgerichte hydratatie en versterking van het haar.

De producten activeer je door het in aanraking te brengen met het water dat al uit je douche komt. Beter voor de planeet en geweldig voor je haar en hoofdhuid!