Faalt jouw dry january? Dat is niet erg mits je je hier aan houdt

In mijn omgeving lijkt het alsof iedereen aan ‘dry january’ doet, een maand geen alcohol drinken. Een detox voor de lever. Even kijken of je nog zonder kan. Bij minstens de helft van deze alcoholonthouders sneuvelt het goede voornemen al in de eerst week van januari, bij de nieuwjaarsborrel. Erg? Nee. Verstandig om alcohol door het jaar heen heen vaker te laten staan? Ja.

Misschien dacht je na de eerste borrel dat de rest ook niet meer zo erg zou zijn. Het leed was immers al geschied. Nu hebben Britse onderzoekers laten weten dat het helemaal niet erg is om in januari niet geheel alcoholloos door het leven te gaan. Je kunt beter het hele jaar door minder drinken. Stel dat je de hele maand januari niet drinkt, dan heb je mentaal het idee dat je in februari flink wat in te halen hebt. Jouw arme lever krijgt dus een flinke klap!

Drink liever het hele jaar door stukken minder, zo kun je af en toe genieten van een alcoholische versnapering maar zorg je ook goed voor jezelf. Want ja jongens, ook al willen jullie het niet horen, alcohol is slecht! Kijk de documentaire ‘De waarheid over alcohol’ maar eens. Daaruit blijkt dat je maar 16 eenheden per week mag opslokken en 1 glas wijn staat gelijk aan 2 eenheden. 8 glazen wijn is dus echt het maximale!