Even rust in de hectiek van december: 3 x tijd voor mij en mij

Ik eis best wel veel van mezelf. Ik wil de beste in alles zijn. Dat is soms best vermoeiend, daarom is mijn motto: maak van goed voor jezelf zorgen je hoogste prioriteit, dan pas kun je er echt voor anderen zijn. En in dat thema maakte ik op een regenachtige dag mijn agenda leeg en relaxte ik bij onderstaande adressen.

ariane

Een massage bij Dr. Feelgood
Eerlijk toegegeven: ik heb hier in Nederland nog geen enkele echt mega hemelse massage gehad. Ik ben te verwend op Bali (al waren ze daar ook behoorlijk pijnlijk!). Maar als ik een massage boek, doe ik dat op deze plek. Bij Dr. Feelgood is meestal op het laatste moment plek en je weet dat je altijd door een professional behandeld wordt. Grote pluspunten zijn de schone, serene omgeving en de heerlijke warme kruiken die op je rug gelegd worden.

akasha

Zwemmen en Sauna bij Akasha
Dit was echt verwennerij pur sang. Ik had het zwembad, de sauna en het Turks stoombad bijna helemaal voor mezelf (slechts twee andere gasten). Er stond chakra thee klaar (ben ik altijd gevoelig voor), er lagen fijne boekjes en de atmosfeer is chic. Nu ben ik een behoorlijke luxe poes, dus ja, dit was op en top relaxen.

ariane

Een facial bij Ariane Inden
Voorafgaand aan mijn facial krijg ik een meting om te testen hoe het met de conditie van mijn huid gesteld is. Die is behoorlijk aan de droge kant (ik ben nogal een luie smeerder), dus dat kan wel kloppen. De dame die mij helpt, vertelt mij alles over de producten van Ariane Inden. Ik ben onder de indruk. Alle producten zijn natuurvriendelijk en het merk is heel bewust met het milieu bezig. Dat betekent geen onnodige verpakkingen. Na de uitleg mag ik lekker gaan liggen en 60 minuten relaxen. Mijn huid wordt grondig gereinigd en ik krijg een speciale ampul en masker om mijn gezicht een extra boost te geven. Na afloop zie ik er heel vredig uit, al zeg ik het zelf. Mijn enige advies (maar dat is aan alle schoonheidsspecialistes) ik vind 10 minuten stil liggen voor een masker altijd heel lang duren. Daarom zou ik het fijn vinden als ondertussen mijn voeten of handen gemasseerd worden.

Lees ook: Goed nieuws: Tai Chi gaat ontstekingen en slapeloosheid tegen!