Deze etenswaren zadelen je op met een nare lucht

En nee, het is geen knoflook want iedereen weet heus wel dat je bij voorkeur geen knoflook moet eten als je later op de avond nog plannen hebt. Alleen weet je het ook van deze producten? Voorkomen is beter dan genezen en als je er toch trek in hebt, dan kun je maar beter een kauwgompje bij de hand hebben.

Alcohol
Lekker zo’n alcoholische versnapering, maar je gaat er wel van meuren. Alcohol wordt in het lichaam verwerkt tot azijnzuur en als je er veel van drinkt komt deze zure alcohol lucht door je poriën weer naar buiten.

Kruisbloemfamilie
Groenten die afstammen van de kruisbloemfamilie veroorzaken vieze geurtjes, dit komt door de zwavel. Dit betekent niet dat je geen boerenkool, broccoli, bloemkool of spruitjes meer mag eten. Juist wel! Want er zitten veel gezonde antioxidanten in. Wie gezond wil zijn moet stinken zullen we maar zeggen.

Asperges
Points d’amour, zo worden asperges die een onwelriekende plas veroorzaken ook wel eens genoemd. We eten ze met liefde maar wist je dat naast je plas, ook je zweet beïnvloed wordt door de asperges? Maar ach, wat geeft het. De helft van de mensen kan jouw nare aspergelucht namelijk helemaal niet ruiken.

Vlees
Echte vleeseters kunnen last krijgen van een penetrante lichaamsgeur. Tijdens een studie werden mannen twee weken lang onderzocht terwijl ze veel rood vlees aten en twee weken zonder enige consumptie van vlees. Vervolgens werd er een vrouwelijk ruikpanel op de heren losgelaten. Wat bleek? De aantrekkingskracht was stukken minder groot terwijl de heren vlees aten.

Lees ook: kaas met chocolade is de nieuwste food-trend.