Eten bij Bluespoon in het Andaz Amsterdam

Het eerste wat opvalt, is de enorme ‘wauw-factor’ van de locatie in het hart van Amsterdam. Het 5-sterren boutique hotel Andaz Amsterdam, aan de Prinsengracht, is ontworpen door interieurdesigner Marcel Wanders. Op mijn ‘als ik ooit rijk ben’ – bucketlist staan een aantal items van hem. De bijzondere, zwarte muur met dierenkoppen in het restaurant is niet te missen. Ook de open keuken is erg uniek. Er zijn veel open keukens in restaurants, maar deze is wel heel erg ‘open’! Er staat geen enkele muur of deur tussen jou en de pruttelende pannen. De keuken en het restaurant zijn één.

interieur Chef-kok Kasper Stiekema werkte eerder al in de gerenommeerde keukens van Ciel Blue, La Rive en bracht het restaurant De Kas tot leven. Hij vindt het erg belangrijk te werken met pure producten uit de regio. Dat belooft wat!
oesters
Als verrassing krijgen we eerst twee Sparkling Oysters, met knettersuiker en Cava! Wauw! Zo heb ik nog nooit een oester gegeten! Het verse brood met Beurre Noisette smaakt ook heerlijk. Ook daar is aandacht aan besteed. Mijn voorgerecht is de makreelsalade met als pronkstukken een oester, jawel nog één, en een ijskoude bietenparfait met yoghurt. De bietenparfait is een soort sorbetijs. Zo bijzonder! De Single Malt Steak Tartare, met radijs, Vandouvan-mayonaise, parmezaan en een kwarteleitje valt ook zeer in de smaak bij mijn buurvrouw Annemarie.

steak tartare

Lees ook: Oer-Hollands tafelen bij Luitenant Cornelis in het hart van Amsterdam.

Mijn hoofdgerecht is voor mij het hoogtepunt van de avond. Ik besluit niet voor de gangbare keuzes te gaan, maar kies voor de Krokante Polenta met Truffel, gepocheerd ei, hollandaisesaus met truffel, portobello & spinazie. Alles waar het woord truffel in voorkomt, staat bij mij meteen op de favorietenlijst! De combinatie van de krokante polenta met de zachte portobello en de truffel is echt verrukkelijk.
hoofdgerecht
Kijk voor de rest van het diner en meer foto’s op www.littlewanderbook.com!

Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!

Roomservice at Olof’s Amsterdam.