Enfait sprak met Denise van duurzaam Balinees modelabel MICCA

Op Bali (daar was ik vorig jaar) maakte ik kennis met Denise, een vrouw met een enorme passie om een bijdrage aan een harmonieuze wereld te leveren. Ze woont op Bali (jaloers!) en heeft haar eigen modelabel opgericht: MICCA.

Vertel, hoezo de mode?
“Mode zat er bij mij al vroeg in. Als klein meisje maakte ik samen met mijn moeder kleding voor mijn pop, omdat naar mijn mening één jurk toch echt te weinig was voor alle activiteiten die we samen deelden. Ook kan ik me nog wel een modeshow herinneren samen met mijn zusje en vriendinnen, waarin we trots door de woonkamer paradeerde in onze ontwerpen, die we zelf in elkaar hadden geniet van krantenpapier.

Kort daarna, op 14-jarige leeftijd, begon ik met mijn modellenwerk. Daar heb ik op jonge leeftijd veel gezien en geleerd van de modewereld. Het was altijd een feestje om in de prachtigste creaties te lopen en inspireerde me om op een dag dat ook te maken. Het ontwerpen zit van nature in me en het proces van iets in je hoofd hebben en omzetten in de materie blijft een fascinerend gegeven.

Na het hebben van een tassenlabel was het logisch dat ik op een dag zou overgaan naar mijn eigen kledinglijn. Toen ik hoorde dat de kledingindustrie de 1 na grootste vervuiler van de wereld is. Dacht ik bij mezelf: dit kan anders! Als iets resoneert met je hart, geloof ik dat je er altijd naar moet luisteren en zo heb ik dat ook gedaan: MICCA was geboren.”

Al dat is
“De wereld om me heen mooier maken is een grote drijfveer voor me, of ik dat nu doe door mijn energetisch healingwerk, waar ik mensen, kinderen en dieren help om beter in hun vel te zitten of met mijn creaties. Het is mijn passie en intentie om zo mijn deel bij te dragen in het creëren van een wereld die meer in harmonie is met ‘al dat is’.

MICCA staat voor bewust creëren met de schoonheid waar we door omringd worden, mede door gebruik te maken van natuurlijke materialen, het respecteren van de dieren, mensen en de natuur. Kortom: onze prachtige planeet met alles wat daar op leeft, wil ik met mijn creaties een stukje bewustwording meegeven dat wij de planeet ‘zijn’ en dus heel anders met onszelf kunnen omgaan. Wanneer wij als mens realiseren dat we één zijn met alles, zullen we nooit iets buiten onszelf pijn doen, omdat we dan tot realisatie zijn gekomen dat we alleen onszelf pijn doen. Simpel hè?”

MICCA ondersteunt de lokale bevolking
“Mijn favoriete kledingstuk is de handgeweven top. Ze zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en natuurlijk geverfd met planten. Elk stuk is uniek en handgeweven door de lokale Balinese bevolking.
Het handweven van stoffen is een techniek uit oude culturen die je langzamerhand ziet verdwijnen door de industriële overname van de kledingindustrie.

MICCA maakt juist gebruik van deze oude technieken en ondersteunt hiermee de community en haar traditie die van generatie op generatie zijn overgedragen.”

Zo ziet een werkdag op Bali eruit
Na mijn ochtendmeditatie begin ik vaak met het doorlopen van mijn mails en telefoontjes. Dan drink ik buitenshuis koffie, zo verdwaal ik niet in mijn laptop. Afhankelijk in welke fase ik zit, concentreer ik me op de ontwikkeling van mijn creaties. Dat kan het onderzoeken zijn van materialen, het creëren van een nieuwe sample of het begeleiden van de productie. Wanneer ik in mijn brainstorm-fase zit, bevind ik me nog meer dan normaal in de natuur. Daar is waar ik mijn rust vind om van binnenuit mijn inspiratie te halen en mijn creativiteit te laten stromen.”

5x mijn favoriete plekken op Bali

Five Elements – Ubud
Mezelf verwennen in deze oase van rust en luxe. Vegan Food/ Healings/ Yoga/ Massages/ Natuur en heel veel rust!

Bingin Beach – Uluwatu
Gezellig eten aan het strand en de surfers en hun kunstjes bekijken.

707 Beach Berm – Batu Belig Seminyak
Hier kom ik graag voor sunset aan het einde van de dag met een relaxt deuntje op de achtergrond en een kokosnoot in mijn hand. Life is good.

Sprout Cafe – Berawa Canggu
Hier drink ik graag mijn koffietje en de plek leent zich ook prima om achter je laptop te werken.

Shanghai Baby Restaurant – Petinget Seminyak
In het weekend is dit een leuke plek om na het eten een drankje te doen en je danspasjes bij te houden.

WINACTIE
Jij kunt kans maken op een handgweven top van MICCA! Volg MICCA op Instagram (@ilovemicca) like de foto en tag your best friend.

Lees ook: Fast vs. slow fashion én living: waar gaat het heen met de wereld?