Enfait helpt: koester je bh

Het vinden van de juiste bh is een nou eenmaal een strijd die we zo nu en dan moeten voeren. Naast het vinden van de juiste maat (wat onderhand net zo lastig is als het vinden van een parel in een oester), moet de bh on top of that all ook nog eens beugels hebben die aanvoelen als watten én bandjes hebben die niet (!) van onze schouders afglijden. Kortom, een vrijwel onmogelijk opgave. Wanneer we, na ellenlange zoektochten, eindelijk een bh hebben gevonden die wél goed zit, moeten we deze koesteren en zo lang mogelijk in tact proberen te houden. Er zijn een aantal handige tips om je bh’s langer mooi te houden en op verschillende manieren te gebruiken, waarvan wij weten zeker dat je er iets aan zult hebben via:

Lees ook: Deze nieuwe verborgen functie laat je iPhone batterij veel langer meegaan!

1. Koop in plaats van een bh met ‘kruisbandjes’ een (fashion clip) om de bandjes van je normale bh in vast te klemmen. Dankzij de fashion clip krijgt je bh dezelfde look als een bh met ‘kruisbandjes’. Het grote voordeel van deze oplossing is dat je geen compleet nieuwe bh hoeft aan te schaffen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om in plaats van een fashion clip een paperclip te gebruiken (ben je helemaal goedkoop uit).

2. Gooi nooit zomaar je bh’s (zonder bescherming) in de wasmachine. Zorg er altijd voor dat je je bh’s in een wasbal- of zak stopt voordat je ze in de wasmachine doet. Op deze manier weet je zeker dat de vorm lang goed blijft.

3. Zorg ervoor dat je je bh’s na het wassen altijd ergens plat neerlegt om te drogen. Het is zeer aan te raden om je bh’s niet in de droger te stoppen, omdat de hitte de elasticiteit van je bh’s aantast. Daarnaast kun je ook beter niet je bh’s aan een (was)lijn hangen om te drogen, omdat ze dan hun vorm kunnen verliezen.

4. Op dit moment zijn jurken en tops met een laag uitgesneden rug helemaal in. Bij zo’n sexy outfit is het uiteraard geen gezicht om je bh bandje te zien. Natuurlijk zijn er voor dit soort jurkjes en tops speciale bh’s op de markt gebracht, maar ach. Waarom zou je zo’n speciale bh aanschaffen als je er ook zelf eentje kunt maken? Met deze handige stappen maak je in een handomdraai jouw eigen lower back bra: knip een stuk elastiek in dezelfde maat als de omvang van je ribbenkast. Zorg ervoor dat je een bh-verlengstukje bij de hand hebt (je kunt er hier een kopen) en knip de haakjes los van de oogjes. Naai vervolgens de losgeknipte verlengstukken aan beide kanten van het elastiek vast en let erop dat je de sluiting kunt omdraaien, zodat de sluiting op dezelfde manier als een ‘normale’ bh sluiting kunt gebruiken. Daarna haak je één kant van het verlengstuk vast aan één bh bandje en vervolgens wikkel je achter je rug, langs de voorkant van je taille het elastiek richting het andere (nog losse) bh-bandje. Als laatste haak je aan het losse bandje het andere (losse) verlengstuk en je bent ready to go!

5. Een andere oplossing die je kunt gebruiken wanneer je niet wilt dat men je bh bandjes ziet, is het innaaien van een (oude) bh. Het werkt als volgt: je kiest een bh die je niet meer draagt en knipt de bandjes los. Na het losknippen van de bandjes, kun je de cups in elk topje of jurkje naaien waarvan je denkt dat je ‘vriendinnen’ wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.

6. Het kan ook zo zijn dat je veel last hebt van bh bandjes die in je schouders snijden en daardoor flinke groeven in de huid achterlaten. Dit is natuurlijk erg pijnlijk en onprettig. Als oplossing kun je siliconen bandjes onder de normale bandjes schuiven (pijnloze huid verzekerd!).

7. Wil je liever je een ‘normale’ bh omtoveren in een strapless bh die wél blijft zitten? Ook dat mogelijk; neem een afneembaar bh bandje en haak deze aan de ene kant van je bh vast. Breng vervolgens het bandje (over je rug) naar de andere kant van de bh en haak het daar vast. Wanneer je één bandje te los vindt zitten, kun je deze oplossing makkelijk met twee bandjes doen.

8. Vouw nooit je bh’s in elkaar! Daarmee voorkom je dat je bh’s vormloos worden, de cups uitrekken en zorg je dat je bh’s langer meegaan.

9. Wanneer je een bh hebt waarvan de beugels uitsteken, kun je dit eenvoudig oplossen met wat stof en superlijm. Knip een stukje stof dat groot genoeg is om het gat, waar de beugels doorheen steken, te bedekken. Pak vervolgens de superlijm en smeer het gat in met wat lijm. Als laatste druk je de stof tegen het gat en wacht je tot de stof en de lijm volledig zijn gedroogd. Check even of je de stof niet onder je beugels vandaan ziet komen and problem solved!

10. Als laatste is het goed om te weten dat het, ook tijdens het reizen, belangrijk is om je bh’s goed te beschermen. Koop een speciaal etuitje waar je je bh’s veilig in kan opbergen, zodat je zeker weet dat er niets mee zal gebeuren en de boel in vorm blijft.

Lees ook: Keelpijn? Salie helpt je er zo vanaf