Zo scoor je een geweldige duurzame feestoutfit

In de maand december waarin we ons momenteel bevinden, hebben velen van ons behoefte aan vernieuwing. Gewoon omdat het eindelijk weer kan, gun jij jezelf een nieuwe outfit. Eentje waar je in straalt, met welke stijl dan ook. Als het maar een duurzame feestoutfit is toch?

Niet alleen lonken de glitters meer dan ooit, er zijn ook redenen om eens flink uit te pakken. In december doen we toch een beetje extra ons best voor borrels en diners. Wanneer je er fantastisch uitziet, voel je je ook zo.

Een duurzame feestoutfit

Dat is de kracht van kleding. Tegelijkertijd kun je met jouw outfit ook een duurzaamheidsboodschap uitdragen. Door je feestoutfit de verduurzamen, geef je niet alleen jezelf een boost, maar doe je ook iets moois voor de wereld.

Aan de slag

Als je aan het shoppen slaat, dan wil je voor een duurzame garderobe tijdloze stukken zoals een kwalitatieve blazer of een altijd-goede witte blouse scoren. Dit zijn evergreens en niet per se statement pieces waarmee je op dat ene feestje de show steelt.

Huur een eyecatcher

Kleding huren is dit jaar echt een ding. Er poppen steeds meer initiatieven uit de grond voor het huren van een absurd mooie outfit. Zo heb je het Amsterdamse Rerun waar je voor een prima bedrag de mooiste exclusieve designermerken huurt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RERUN (@rerun.rent)

Ook de Bijenkorf heeft een nieuwe service waarbij er luxe kleding wordt verhuurd. Het aanbod is online te bekijken, maar voor de outfit moet je toch echt even de Bijenkorf in Rotterdam, Utrecht of Eindhoven in. Geen straf want het is een feestje om in de decembermaand in dit warenhuis rond te neuzen.

Scoor een tweedehands parel

Op zoek naar glitter, metallic, veren of een andere feestoutfit? Dan is Vinted de digitale place to be. Deze online verzamelplaats van tweedehands mode heeft een aanbod waar je wild van wordt. Toegegeven; het is even zoeken, maar als je weet wat je zoekt, is de kans groot dat je hier een koopje scoort. Niet alleen betaal je tot zeventig procent minder dan de nieuwsprijs, het is stukken duurzamer en als jij op het item uitgekeken raakt, verkoop je het gewoon weer op Vinted.