Drie redenen waarom jij jouw doelen niet bereikt

Zit je vast? Heb je geen idee waar dit aan ligt en waarom je momenteel niks voor elkaar krijgt? Dan voel je je als een hamster in een rad. Je holt als een gek maar komt geen stap verder. Iedereen kent dit gevoel dus maak je geen zorgen. Het is geen ramp als dingen niet zo gaan zoals je hoopte. Alleen blijf niet hangen in mislukkingen maar krijg je doelen weer op de rit. Gebruik tegenslag voor succes! Dit zijn drie redenen waarom je jouw doelen misschien nog niet hebt behaald:

1. Je hebt geen plan
Als je een ding moet doen, is het je plannen helder krijgen. Dit doe je bijvoorbeeld door ze op papier te zetten. Zo worden dingen duidelijker en kun je altijd even terugblikken wat je ook alweer voor ogen had. Beslis wat je precies wilt, wanneer je het wilt bereiken en maak een stappenplan. Dingen gaan niet vanzelf en al helemaal niet in een keer. Doe onderzoek naar hoe anderen vrouwen op hetzelfde gebied hun succes hebben behaald. Vraag advies aan experts en ga dan zelf aan de slag.

2. Je verzaakt de boel
Je begint de dag vol goede moed, drinkt een koffie, zit achter je laptop en een uur later zit je er nog steeds zonder een stap verder te zijn. Ondertussen heb je je playlist aangevuld, Youtube filmpjes bekeken en bedacht wat de pot vanavond schaft. Maar werken? Ho maar. Afleiding is een ramp en ligt altijd op de loer. Focus jezelf op dat wat je wilt bereiken en vermijd de rest. Stop met dagdromen maar doe iets!

3. Je gelooft niet in jezelf
Dit is belangrijk voor mensen met grote dromen: geloof je in jezelf! Geloof je erin dat jouw plan succesvol wordt? Zie jij jezelf tussen de mensen die je bewondert? Visualiseer jouw doelen en geloof in jezelf. Een groot onderdeel van succes is zelfvertrouwen. Niet het meest makkelijkste maar misschien wel het meest belangrijke om dingen gedaan te krijgen. Ken je de kracht van manifesteren? Juist. Als jij vertrouwt dat dingen goed komen, dan gebeurt dat vaak ook. De enige in de wereld op wie jij echt op kunt vertrouwen, dat ben jij zelf. Niemand anders. Dus doe het…

Lees ook: vind je passie met mind mapping.