Dit waarom het eigenlijk heel natuurlijk is om een cougar te zijn

Vrouwen bereiken hun seksuele piek rond hun veertigste, mannen bereiken hun hoogtepunt aan het einde van de pubertijd of in hun twintiger jaren. Dit is nogal een verschil. Eigenlijk is het dus heel logisch dat vrouwen rond de veertig zich aangetrokken voelen tot jonge mannen en vice versa. Er mag dan wel sprake zijn van een giga leeftijdsverschil, kwa seksdrive zitten ze op een lijn.

En er kleven nog meer voordelen aan dit cougar gedoe. De vrouwen zijn vaak succesvol, ouder én wijzer waardoor ze geen gevaar vormen voor de jonge ongetemde man. Ze zijn minder onzeker en zitten goed in hun vel, hierdoor zijn ze ongeremder in bed. Voor de cougar – which means: poema – is een jonge malse man geen slechte vangst, jonkies zijn vaak stukken minder saai dan een oudere vent.

Vandaar dat Madonna, Jennifer Lopez, Demi Moore en Eva Longoria allemaal op ‘toyboys‘ vallen. Zo noemen cougars hun jongere speeltje vaak. Al blijkt dat het in sommige gevallen heus niet alleen om de seks gaat. Wat telt is dat je elkaar met respect behandeld en dat er een klik is. Als je je niet aangetrokken voelt tot elkaar, heeft een vrijpartij – ongeacht welk leeftijdverschil dan ook – weinig zin.