Dit is de beste manier om calorieën te verbranden zonder te sporten

Natuurlijk, we willen gezond zijn en lekker in ons vel zitten. Sporten helpt daarbij. Je voelt je niet alleen fit, maar hebt ook een beter humeur én een beter figuur. Het vermindert stress en geeft je metabolisme een boost.

Soms schiet het sporten er helaas bij in. Gelukkig zijn er dan ook andere manieren om je metabolisme een flinke boost te geven zodat je kacheltje toch de hele dag door blijft branden.

1. Sla je ontbijt nooit over
Het ontbijt is nog steeds de meest belangrijke maaltijd van de dag. Je lichaam komt niet op start als je je ontbijt overslaat met als gevolg dat je tot de lunch stukken minder calorieën verbrandt.

2. Eet goede koolhydraten
Eet goede granen, fruit en groenten en blijf weg van bewerkte koolhydraten zoals wit brood of pasta. Groenten hebben de voorkeur omdat deze de omzetting van koolhydraten naar suikers vertragen en daarom een positieve invloed hebben op je insulinewaarde. Granen zorgen voor een stijging van je insulinewaarde en veroorzaken daarom een tragere vetverbranding. Toch moet je ze niet helemaal overslaan want sommige bouwstoffen heb je gewoon nodig.

3. Maak je maaltijd pittig
Volgens een studie van de Laval Universiteit in Cananda zorgen hete pepers voor een boost van je metabolisme en stimuleren ze het lichaam om hormonen aan te maken die ervoor zorgen dat je meer calorieën verbrandt.

4. Eet meer omegas
Het eten van vis zoals zalm en haring helpt je metabolisme ook een handje. Vooral omega-3 is goed voor de bloedsuiker. Daarnaast zorgt het voor de juiste balans van leptine, een hormoon dat je vetverbranding kan maken of kraken.

5. Zorg voor voldoende slaap
Slaaptekort heeft een flinke impact op je metabolisme, je hormonen raken van slag en hierdoor gaat er van alles in het lichaam mis. Zo heb je bijvoorbeeld meer eetlust als je weinig slaapt.

Lees ook: deze work-outs zijn dé nieuwste trend op fitness gebied.