Deze dingen zeg je nóóit tegen een Maagd

Op 23 augustus begint de maand van de maagd. Maagden zijn communicatief, pietje precies, analytisch en zien de dingen zoals ze zijn. Ze zien zelfs meer! Niks blijft onopgemerkt voor de maagd want ze hebben ontwikkelde voelsprieten en zijn buitengewoon nieuwsgierig. Echt. Ze willen álles weten en letten op details. Het zijn georganiseerde types die willen dat dingen gaan zoals ze dat voor ogen hebben. Dit is natuurlijk één grote misconceptie aangezien dingen gaan zoals ze gaan. Dit maakt de maagd nerveus en onrustig. Daarnaast zijn maagden super kritisch en oordelen ze soms té snel.

Het zijn verfijnde types en ze zijn erg gesteld op hygiëne en opgeruimdheid. In eerste instantie komt de maagd afstandelijk en gereserveerd over. Toch schuilen er enorm veel emoties achter de soms kille uitstraling. Als je ze beter kent weet je dat ze charismatisch, empatisch, liefhebbend, betrouwbaar en gevoelig zijn. Maagden zijn welbespraakt en hebben een piekfijn gevoel voor stijl. Maar pas op! De volgende uitspraken vallen wellicht in het verkeerde keelgat:

Je hebt ongelijk
Hmmm… ongelijk? Een maagd? NEVER! Als je maagden in twijfel trekt zullen ze daar niet blij mee zijn. Van kritiek gaan ze piekeren. Soms zitten ze meer in het hoofd dan dat ze met beide benen op de grond staan.

Wat ziet je haar er vet uit
DRAMA! De maagd is altijd netjes en tot in de puntjes verzorgd. Vette haren, restjes tussen de tanden of een sliert toiletpapier onder de schoen zijn dan ook not done. Als iemand een opmerking maakt over het uiterlijk, zakken ze de grond. Bij een maagd thuis is het dan ook nooit een rommeltje, daar kunnen ze echt niet tegen.

Is dat een neppert?
Denk jij dat de maagd rondloopt met fake spullen? Niet dus. Ze houden van kunst, eten en design. Origineel design. Geef ze nooit een kopie van iets cadeau, daar maak je ze niet blij mee.

Zit niet zo te muggenziften!
Een maagd let op onbenullige dingen. Dus hebben ze ook overal iets op aan te merken… hij rook naar goedkope parfum, hij praat te veel, hij heeft een irritant kuchje of slippers aan! Het lijkt wat bekrompen maar maagden letten nu eenmaal op details. Kunnen ze niks aan doen.

Echt niet…
ECHT WEL! Maagden hebben een olifanten geheugen en vergeten nóóit iets. Ze weten je dan ook precies te vertellen wat er gebeurt is en hoe. Een leugentje om bestwil gaat er moeilijk in, ze hebben je vaak toch wel door. Zoals ze alles door hebben…

De hele dag mijmeren over hetzelfde
De maagd is realistisch en snel van begrip. Kom dus niet met ellenlange verhalen want dan haken ze af. Vergaderingen mogen vaak stukken korter wat de maagd betreft. Té lang over hetzelfde onderwerp praten heeft simpelweg geen zin. Move on!

Dat komt later wel…
Nee, NU! Maagden plannen álles tot in detail. Ze kunnen er wakker van liggen als ze niet weten waar ze aan toe zijn en dus geen controle over de situatie hebben. In hun hoofd spelen ze alle mogelijke scenarios wel tien keer af en ze hebben altijd een plan B.

Wat heb je nu weer aan?
Dat bepalen ze toch zeker zelf wel? Als leek hoef je een maagd niet te vertellen wat ze wel of niet uit de kast kunnen trekken. Zoals we zeiden: ze hebben een haarfijn gevoel voor de laatste mode en dragen deze met verve. Hun stijl is specifiek en eigen. De kleding moet van goede kwaliteit zijn en bij elkaar passen, schoenen en tas in dezelfde kleur? YES PLEASE!

shopping
Katten blouse, €595 StellaMcCartney via Stylight
Zwarte pantalon, €139,95 Ganni
Pump Loeffler Randal

Lees ook: Dit is waarom je gebakken zit als je een relatie hebt met een maagd.