Deze 5 snacks stimuleren levendige dromen

In bepaalde periodes heb ik levendige dromen en om eerlijk te zijn: ik vind het heerlijk. Vooral tijdens vakanties zijn ze volop aanwezig. Zelfs als ze eng of bizar zijn, omarm ik deze levendige dromen, omdat ik geloof dat dromen de sleutel zijn naar je brein. Wie droomt verwerkt een hoop hersenspinsels en stimuleert het creatieve brein.

Nu was ik laatst op zoek naar wat meer informatie over levendige dromen omdat ze weer volop aanwezig waren. Tijdens deze zoektocht stuitte ik op snacks die het dromen stimuleren en die wil ik uiteraard met jullie delen! Dus grijp naar een van deze dingen voor het slapen gaan en zie wat er gebeurt!

1. Kersen
Kersen zijn een bron van melatonine, een slaaphormoon dat van nature aanwezig is in onze hersenen. Melatonine reguliert het slaap-waakritme en de serotonine levels. Het creëert meer bewustzijn tijdens je REM slaap en dit zorgt op zijn beurt voor intensere, levendige dromen die je beter kunt onthouden.

2. Noten
Een hand vol noten voordat je je bed induikt, schijnt ook te helpen. Er zit namelijk een stofje in dat kan worden omgezet in niacine (vitamine B3). Deze stof wordt vervolgens weer omgezet in melatonine. En daar ga je weer… dit is HET slaaphormoon. Bovendien bevatten amandelen, paranoten, cashewnoten of walnoten ook magnesium waardoor de spieren ontspannen. Ook fijn.

3. Kaas
Ah kaas! Deze heerlijkheid is niet vervelend om ’s avonds nog te snacken en bevat tryptofaan. Dit is een aminozuur wat in het lichaam wordt omgevormd tot andere stoffen waarvan serotonine het belangrijkst is. Hoe sterker de kaas, hoe vreemder je droomt!

4. Bananen
Bananen bevatten dus tryptofaan, magnesium en kalium die samen ervoor zorgen dat jij je ontspant en die serotonine produceren. Bananen zijn het belangrijkste voedingsmiddel voor een goede nachtrust en ontspanning!

5. Zonnebloempitten
Deze kleine vrienden bevatten erg veel melatonine en vitamine B6, hierdoor slaap je als een roosje en die wilde dromen in jouw mooie bolletje krijg je er gratis bij!

GOOD NIGHT!