Dé trouwtrends voor 2020

Hangt de liefde in de lucht? Ben je eindelijk ten huwelijk gevraagd door de ware of wil je gewoon even wegdromen bij het idee van je ideale trouwpartij? Wij nemen de trouwtrends voor 2020 alvast even met je door, zodat jij straks voldoende inspiratie hebt voor je grote dag!

De jurk
Veel vrouwen kijken vaak al maanden uit naar dát moment: het uitzoeken van een trouwjurk. De perfecte jurk is natuurlijk voor iedereen anders, maar we kunnen je wel alvast op de hoogte stellen van de trends van dit moment! Veel gezien in de trouwcollecties van 2020 is de trouwjurk met lange mouw. Voor wie een stijlvolle trouwjurk zoekt die niet te bloot is is deze trend op het lijf geschreven. Anno 2020 kan je kiezen voor romantische bruidsjurken met mouwen van kant, maar ook voor stoere trouwjurken met tattoo-sleeves. Terug van weggeweest is de bruidsjurk met off-shoulder halslijn. Deze jurk is gespot met zowel korte als lange mouwen, en is geschikt voor elk seizoen. De Bohemian Chic trend kennen we al langer in de bruidsmode, maar dat maakt deze dromerige stijl niet minder populair! Bijkomend voordeel is dat Bohemian trouwjurken over het algemeen erg comfortabel zijn. Zo kan jij zorgeloos dansen en genieten op je grote dag.

Duurzaamheid
Helemaal van nu: een plasticvrij huwelijk. Op bruiloften wordt nogal eens gestrooid met confetti, gebruiken we rietjes en zien we ook nog wel eens plastic corsages. Hartstikke leuk, maar niet zo goed voor het milieu. Dat duurzaamheid ook is doorgedrongen tot de bruidswereld zien we aan de duurzame alternatieven die er tegenwoordig op de markt zijn. Plastic confetti kan bijvoorbeeld vervangen worden door biologische bladsnippers, en rietjes zijn vandaag de dag ook te krijgen in hippe bamboe- of kartonnen varianten.

Het feest
Zeg ‘vrijgezellenfeest’ en iedereen denkt aan wilde braspartijen met veel tequila en het liefst ook nog een paar strippers. Anno 2020 wordt er echter meer ingezet op beleving en ervaringen. In plaats van tot diep in de nacht feesten gaat de voorkeur uit naar yoga-retraites, meditatieweekenden of kampvuuravonden in de Ardennen. Ook worden er op de bruiloft zelf geen honderden gasten meer uitgenodigd, maar wordt de speciale dag gevierd met hechte vrienden en familie. Wat betreft de trouwcollectie wordt er steeds vaker gekozen voor een bijzondere locatie in de buitenlucht. Voeg een Foodtruck en live muziek toe, en jouw bruiloft is er één die onthouden gaat worden!