De gunfactor: waarom heb je deze wel of juist niet?

De gunfactor is fijn om te hebben, het opent deuren. Maar wat is nou precies die gunfactor? Gunnen betekent letterlijk: graag willen dat iemand iets heeft of krijgt. Mensen met een hoge gunfactor krijgen meer voor elkaar en liggen vaak makkelijk in de groep.

Mensen met een gunfactor hebben een grote aantrekkingskracht op anderen. Ze stralen iets uit waardoor ze het beste in een ander naar boven brengen. Ze geven anderen hoop en vertrouwen alleen al door hun uitstraling. 

Verhoog je gunfactor met charisma

Charisma gaat over uitstraling, over hoe anderen jou als persoon zien. Vinden mensen het fijn om jou in de buurt te hebben of voelen ze zich ongemakkelijk? Krijgen ze hoogte van je als persoon? Of ben je slecht te lezen? Door charisma geef je de ander een goed gevoel. Je zorgt ervoor dat mensen zich gezien, gehoord en geliefd voelen. Dit weerspiegelt zich weer naar jou. De onzichtbare energie die jij mensen geeft, krijg je terug. Wanneer jij de ander laat shinen, krijg je veel meer voor elkaar. Maar dit werkt natuurlijk alleen indien je oprecht bent, wanneer je écht geïnteresseerd bent in een ander en niet oordeelt. Als je dit bent, wordt je een magneet voor andere mensen die graag bij je willen zijn. Succes komt aanwaaien en deuren gaan voor je open. Mensen gunnen je de wereld! Leven vanuit je hart is hierbij belangrijk. 

Werken aan zelfvertrouwen en veerkracht 

Natuurlijk wil iedereen wel een charismatisch persoon zijn maar hoe doe je dat? Charisma hangt samen met zelfvertrouwen en veerkracht. Wanneer jij lekker in je vel zit en handelt uit liefde en vertrouwen, straal je dit uit. Met vertrouwen zorg je voor een veilig gevoel. Charismatische personen weten als geen ander hoe ze hoop scheppen en ‘hoop doet leven’. Wanneer mensen positiviteit ervaren zullen ze positief reageren. Mensen die onzeker zijn en geen zelfliefde ervaren, zijn vaker jaloers, gunnen een ander minder en dat straal je uit. Nogmaals: leef vanuit je hart, wordt je bewust van het hier- en nu, probeer jezelf niet te bewijzen maar creëer rust door gewoon te ‘zijn’.  Er zijn talloze cursussen en coaches die je kunnen helpen om jouw gunfactor, of charisma te verhogen maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Pak de regie over jouw leven! Leef nieuwsgierig, volg je hart en oordeel niet over anderen. 

Reken af met charisma killers 

De grootste charisma killers zijn het tegenovergestelde van zelfvertrouwen, charme, liefde en leven vanuit je hart. Wanneer je leeft vanuit angst en onzekerheid voelen mensen dit. Je zorgt voor wantrouwen en een onveilig gevoel. Misschien heb je het niet eens door maar deze eigenschappen gaan gepaard met klagen, veroordelen, roddelen en denken in beperkingen. Ook kan er de behoefte ontstaan om jezelf constant te bewijzen. Wanneer je zo met jezelf bezig bent, is er weinig ruimte voor een ander. Logisch dat mensen afstand voelen. De weg om een charismatisch persoon te worden is niet makkelijk, je moet echt aan jezelf werken maar wordt er in alle opzichten gelukkiger van. 

Lees ook: tips voor een duurzame lifestyle.