De 6 beste aanwinsten van Amsterdam in 2015

Het is lastig om alle nieuwe openingen bij te houden in Amsterdam! Er gebeurt zoveel en het ene na het andere mooie restaurant opent haar deuren. In 2015 zijn er een paar echte must-visits bijgekomen. Dit zijn mijn favorieten tot nu toe! 

1. Panache
panache
Wat een te gekke plek! Als je hier binnenkomt, kan er al bijna niets meer fout gaan. De mooie azulejos tegels, de grote vogelkooien, romantisch kaarslicht en de tropische planten doen je even vergeten dat je in Amsterdam bent! De bediening is vriendelijk, de wijnkaart uitgebreid, je lievelingscocktail kun je ook als pitcher bestellen; ideaal voor een verjaardag & van de Pulpo Haze met truffel viel ik bijna van mijn stoel zo lekker!! Doe jezelf een plezier en bestel The Rhubarbian cocktail met vanille.
www.cafepanache.nl

Een smaakervaring rijker: Enfait eet bij de Kersentuin.

2. HappyHappyJoyJoy
happyhappyjoyjoy
Heel erg slim deze nieuwe Aziatische aanwinst. Een plek als HappyHappyJoyJoy was er nog niet in Amsterdam. Deze nieuwe hotspot van Julius Jaspers is pas drie weken open en nu al mega populair. Eén stap binnen en ik krijg een Bangkok déjà vu! Kies een plekje in dit ruime restaurant onder de tientallen parasollen aan het plafond, bij de keuken of in de huiskamer. Er is een klein ‘private dining’ gedeelte, maar de huiskamer vind ik het gezelligst. Op de kaart staan allemaal kleine gerechtjes van ongeveer 6 euro per stuk, perfect om te delen met vrienden. Wij bleven maar bestellen! Vooral de Boas met Peking eend en de Sechuan Shredded Beef bleven maar komen… Zooooo lekker allemaal! I’ll be back.
www.happyhappyjoyjoy.asia

3. The Roast Room
restaurant
In Zuid, vlakbij de Rai, vind je dit leuke nieuwe vleesrestaurant dat bestaat uit twee etages. Boven is een ‘private dining’ gedeelte, beneden schuif je aan aan lange tafels. Op de kaart van de Roast Bar beneden staan veel goede vleesgerechten zoals een Pulled Pork Burger & een

Lady Steak, maar ook kleinere gerechten van 10 euro per stuk. Probeer de Flamkuchen ‘Oriental’ met Peking Eend en de Softshell Crab! Er hangt hier een hele ongedwongen sfeer, de prijzen zijn goed en de bediening is vriendelijk. Boven in de Rotisserie liggen de prijzen wat hoger. Voor een hoofdgerecht betaal je hier ongeveer 30 euro. Ik beloof je, je blijft veel te lang hangen! www.theroastroom.nl

4. The Hoxton Hotel Dé nieuwe urban hotspot van Amsterdam!
the hoxton
Geen standaard hotel, maar een gezellige en toegankelijke hangout. De lobby beneden met de blauwe barkrukken, gele Chesterfield banken en bakstenen muren, geven je het gevoel dat je in New York bent! Plof op een bank met wat vriendinnen, geniet van een cocktail, terwijl een dj plaatjes voor de draait! Een diner bij Lotti’s is ook een echte aanrader. The Hoxton is dus ook een fijne plek als je er niet slaapt!
www.thehoxton.com/holland/amsterdam

De redactie van Enfait bleef een nachtje slapen in The Hoxton!

Kijk voor de rest van de lijst op www.littlewanderbook.com