The Hoxton Hotel in Amsterdam

De Herengracht heeft er weer een hotspot bij. The Hoxton Hotel is namelijk uit Londen over komen waaien naar Amsterdam. Wij blij, want dit kan wel eens het meeste dolle hotel van de stad worden en wel bij ons om de hoek!

Komt dat even goed uit want wij hangen maar al te graag rond in hotellobby’s. En aangezien The Hoxton maar liefst vijf aaneengesloten grachtenpanden beslaat is er altijd wel plek. Althans dat hopen we, want met 111 kamers, het hotelrestaurant Lotti’s en een fijne ruimte voor events, lokken ze heel hip Nederland over de drempel.
hoxton hotel
Het is overigens ook geen stijf hotel. Sterker nog! Niets is te gek, je kunt lekker jezelf zijn en de hele poeha is ver te zoeken. De warme sfeer trekt iedereen over de drempel.

Kijk, daar wil je wel een nachtje slapen en dat hebben we dus ook gedaan. Bij de receptie worden we al gulzig van het aanbod überlekkere chocolade dat naar ons ligt te lonken. Biertjes en wijnen zijn hier ook voor supermarktprijzen verkrijgbaar. Je hebt dus achteraf geen torenhoge rekening omdat je de minibar hebt geplunderd, want daar staan slechts twee flesjes water en melk. Gratis. Melk? Ja, voor in de koffie. En als je ’s ochtens de deur uit wandelt krijg je een zakje met ontbijt to go. Service van het hotel.

In deze kerk willen wij wonen!

De knusse én warme inrichting met oker, vergrijsde blauw- en bruintinten is gerealiseerd door het ontwerpduo Nicemakers. Wij krijgen een retro feel door de vintage wekkers, kunst aan de muur, stapels boeken en art deco meubels. Het grote bed heeft een leren hoofduiteinde en je slaapt er als een roos! De krakende witte lakens en hoofdkussens van perfect formaat willen wij het liefste mee naar huis nemen! Waar halen ze die!?
hoxton amsterdam
Het hotel is er niet alleen voor hotelgasten maar ook locals, toeristen en andere geïnteresseerde mogen binnenkomen voor een alcoholische versnapering met bitterballen. Daarnaast moet je gewoon een keer naar een van de vele events (zie website) waar de Hoxton om bekend staat. Bij het restaurant Lotti’s kun je uren tafelen of snel een hamburger wegwerken. Wij hadden alle tijd dus hebben genoten van een drie gangen diner met – hoe kan het ook anders – wijn! Daarover later meer…

Ga voor meer informatie naar: www.thehoxton.com

Volg ons ook op Instagram!