#COOLWOMENSHOUTOUT: Deze vrouwen draag ik een warm hart toe

Soms kun je dat extra steuntje in de rug goed gebruiken. We zijn op de wereld om elkaar te helpen. Vind ik. Omdat ik fan ben van onderstaande initiatieven, wil ik de vrouwen achter deze projecten even laten shinen. #Coolwomenshoutout!

Schermafbeelding 2015-10-02 om 11.35.57
Steffi &Anna: Team niet lullen maar poetsen
Deze twee dames zijn yoga docenten en hebben hun eigen school in Amsterdam: Sukha Yoga. Nu was ik al fan van Steffi omdat ze yoga combineert met boksen (twee dingen die ik ook leuk vind), maar nu ze zich samen met Anna inzet voor de vluchtelingen kan ze bij mij helemaal niet meer stuk. Begin september initieerden ze het project: Because we carry. Het duo zamelden draagzakken in en vertrokken vervolgens naar Lesbos om deze aan de vluchtelingen uit te delen. Hier lees je meer over dit prachtige project.

Schermafbeelding 2015-10-02 om 11.35.49
Cil & Cathalijne: Plant Powerrrrrrr
Ik ben al jaren jaloers op de inwoners van New York. Eigenlijk om heel veel voor de hand liggende redenen (i want to be a part of it), maar onder andere omdat zij The Butcher’s Daughter, Caravan of Dreams en Pure Food and Wine hebben. Alle drie veggieproof en hip. Wat zou het fijn zijn als er in Amsterdam ook zo’n plek komt. Minder vlees eten kan trouwens sowieso helemaal geen kwaad. Sterker nog, een plantaardig dieet zorgt voor een stralende huid en meer energie en je draagt bij aan een schoner milieu (veeteelt is belastend voor het milieu). Maar even terug naar Cil & Cath. Zij starten Meatless District, een restaurant met zonder vlees en vis op het menu. De dames zijn op dit moment druk bezig met het verzamelen van een startkapitaal, dit doen zij via crowdfunding. Meer over hun campagne lees je op Crowdaboutnow.

bibi
Bibi van der Velden: Pink Ribbon Armband
Deze juwelenontwerpsters en beeldend kunstenaar heeft een armband ontworpen voor Pink Ribbon. Het oog in het ontwerp staat voor het openen van mensen hun ogen, de bewustwording rondom borstkanker. Maar het symbool staat ook voor het af en toe willen sluiten van de ogen om naar binnen te keren en rust te vinden. Omdat borstkanker een rol speelt in het leven van een vriendin sta ik – juist – deze maand extra stil bij het belang van onderzoek naar borstkanker en steun ik Pink Ribbon door met trots het armbandje te dragen. Dank je wel Bibi voor het mooie ontwerp. De armband is online verkrijgbaar via Pink Ribbon.

Lees ook: Deze 40 dingen kan alleen je beste vriendin tegen je zeggen.