Concentreren tijdens quarantaine: zo leer je voor je theorie examen

Je kunt de stof voor je theorie examen op verschillende manieren leren maar één ding is zeker: je studeert thuis. Soms gaat dit vanzelf maar je hebt ook dagen dat thuis studeren echt voor geen meter gaat. Uren waarin je naar je laptop staart zonder dat je iets in je opneemt. Een schrale troost: je bent niet de enige met een slechte concentratie. Studeren in een nieuwe setting is wennen maar er zijn trucjes die je helpen om serieus aan de slag te gaan. Voor je theorie leren is bijvoorbeeld erg handig via deze website.

Ten eerste bieden ze alle tools om online je theorie examen te leren. Veel mensen die een theorie examen auto doen, vinden dit spannend. Dit is een van de redenen dat minder de de helft van de kandidaten de eerste keer slaagt. Een goede voorbereiding voor het examen is dus erg belangrijk.

Begin op tijd
Zakken voor je theorie examen is voor niemand wenselijk, vooral nu de wachttijden oplopen en je een flinke periode moet wachten voor de herkansing. We kunnen het daarom niet genoeg benadrukken: BEGIN OP TIJD met leren. Een goede voorbereiding is het halve werk en denk daar niet te licht over. Heel veel kandidaten slagen niet in één keer omdat ze de voorbereiding niet serieus genoeg nemen.

Maak van een hoekje thuis een fijne studeer plek
Sommige mensen vinden het heerlijk om thuis te studeren, anderen gaan liever de deur uit. Dit laatste kan nu niet en daarom is het extra belangrijk dat je thuis ergens een hoekje hebt waar je ongestoord aan de slag kunt gaan. Een opgeruimde werkplek verhoogt je concentratie. Denk bij je werkplek niet alleen aan een schoon bureau in een opgeruimde kamer, ook het bureaublad op je computer heeft orde nodig. Zeker als je bed letterlijk één meter achter je bureau staat, helpt het als het in ieder geval opgeruimd is.

theorie examen

Plan momenten in
Probeer voor jezelf een planning te maken met vaste momenten waarop je studeert. Zo weet je van te voren waar je aan toe bent en ook wanneer je dus weer klaar bent! Een mooi tijdstip om te leren voor het theorie examen is net voor of na het avondeten. Dan heb je daarna nog iets aan je avond! Je hoeft maar een uurtje per dag te blokken, als je je maar aan je voornemens houdt. Je kunt bijvoorbeeld ook de hele zondagmiddag besteden aan de studie. Je weet zelf het beste wanneer jouw concentratie piekt.

Probeer het tempo erin te houden
Wanneer je vaste momenten hebt gepland om te studeren, is het belangrijk om zo min mogelijk afleiding te hebben. Het is erg verleidelijk om even je Whats App te checken of om tussendoor het nieuws te lezen. Maar vergis je niet: deze momenten zorgen ervoor dat je je doelen minder snel behaald.

Online theorieboek
Leren doormiddel van het online theorieboek door te lezen is pittig. Niet iedereen kan zich makkelijk focussen en om de inhoud van het online theorieboek te onthouden, is concentratie hard nodig. Het helpt om de lesstof in stukken te hakken. Maak voor jezelf een planning en split het online theorieboek op in meerdere delen. Bestudeer één onderdeel per dag en maak een samenvatting waardoor de lesstof beter blijft hangen.

Theorie examen oefenen
Wanneer je de stof uit het boek in je hoofd hebt zitten, is het zaak om je theorie examen te oefenen. Dit doe je aan de hand van simulaties van het echte CBR theorie-examen. Een mooie manier om te testen of jij alle antwoorden in jouw hoofd hebt zitten, of dat je het online theorieboek er nog een keer bij moet pakken. Bovendien maken de videos en de afbeeldingen dit deel van de voorbereiding veel minder taai!

De kracht van herhaling
Feit is dat herhaling ervoor zorgt dat je taaie stof beter onthoudt. Herhaal de hoofdstukken een voor een en je zult zien dat je het gratis proefexamen steeds beter maakt. En dat is waar het uiteindelijk om draait!