Column Robin: Welcome to the jungle!

Het ene moment ben je nog in Nederland, het andere zit je ineens in de Dominicaanse Republiek. Zo kan het leven van een travel blogger eruit zien. Thuis is een plek waar je je koffer uitpakt en home is where the heart is. Toch?

Terwijl ik het slaap nog uit mijn ogen wrijf, waggel ik naar de veranda. Met een kop thee in mijn hand, leun ik over de reling. De eerste zonnestralen begroeten mijn nog bleke huid en voor een moment lijkt het alsof ik nog aan het dromen ben. Maar de zoete geur die zo kenmerkend is voor de jungle, verraad zichzelf. We’re back baby!

Het is bijna niet te bevatten, maar we zijn er! De Dominicaanse Republiek. Een droombestemming van velen en het begin van een lang avontuur voor ons. Samen met Jo ben ik weer op stap. Vier maanden deze keer. Ik durf het bijna niet eens te typen… Pas terug van drie maanden Azië en we vetrekken al weer voor een kwart jaar naar Midden Amerika! Tja, ik had een slechter beroep kunnen uitkiezen.

Dat ik het goed getroffen heb, besef ik me iedere keer weer als ik het vliegtuig in stap. Niet alleen omdat ik een super toffe baan heb, maar ook om waar ik vandaag kom. De kleur van mijn paspoort en de naam die mij verbindt met het Nederlandse rijk. Zo anders had het kunnen zijn. Als mijn grootmoeder in Indonesië was gebleven bijvoorbeeld, of als ik wel de sociale druk had gevoeld vanuit mijn familie.

Ik houd van mijn werk, maar soms vind ik het ook een beetje dubbel. Neem de Dominicaanse Republiek bijvoorbeeld. Een derde wereld land, maar tevens ook een aantrekkelijke vakantiebestemming voor (Amerikaanse) toeristen. Van super de luxe resorts, tot sloppenwijken. Wat is nu eigenlijk het echte Dominicaanse leven? En wat als ik het zou vinden. Zou jij het willen zien?

Terwijl ik van het uitzicht aan het genieten ben, word ik begroet door de lokale buurman. Hij heeft een avocado voor me meegenomen, geplukt van de avocado boom uit zijn tuin. In ruil voor mijn glimlach overhandigt hij mij de grootste avocado die ik ooit heb gezien en laat hij mij weer wegebben in mijn gedachtes.

Mijn werk draait niet alleen maar om het vinden van de hipste koffietentjes en de mooiste hotels. Het gaat om het vinden van de ideale mix tussen authenticiteit, karakter en comfort. Het ondersteunen van lokale initiatieven en de lokale bevolking een stem geven. Dat is mijn passie en dat is mijn werk.

Benieuwd naar mijn avonturen? Volg @Pandatipi en blijf op de hoogte.

Liefs,

Robin