Clean beauty: dit betekent het

Clean beauty is een vrij nieuwe term die je steeds vaker tegenkomt. Wat houdt dat ‘clean’ precies in? In een tijd waarin we steeds meer nadenken over wat we op onze huid smeren, willen we meer over de ingrediënten weten. Dit is een mooie ontwikkeling en merken moeten de kritische consument steeds beter informeren. De term ‘clean beauty‘ is een manier om dit te doen mits deze goed wordt gebruikt.

Clean Beauty

Uiteindelijk wil iedereen alleen maar smeren met producten die de gezondheid en weerbaarheid van de huid versterken. Niemand zit te wachten op agressieve middelen, microplastics, parabenen en dat soort ingrediënten. Met name omdat ze zo vaak negatief in beeld komen. Vroeger was het ‘wat niet weet, wat niet deert’ maar wijsheid komt met de jaren. Omdat we nu wél weten welke ingrediënten slecht voor ons zijn, worden ze minder vaak gebruikt. Dit is van groot belang voor clean beauty.

Niet altijd natuurlijk

Overigens zijn niet alle ingrediënten in clean beauty honderd procent natuurlijk. Er wordt gebruik gemaakt van doeltreffende ingrediënten zonder bijproducten en waar mogelijk van natuurlijke oorsprong. Zo heeft Marie-Stella-Maris sinds dit jaar alle verzorgingsproducten nóg natuurlijker gemaakt. Maar liefst 96% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong. Denk aan shea butter, amandelolie en hazelnootolie.

Vrij van chemicaliën bestaat niet

Uiteraard zit er niets in clean beauty dat er niet in thuis hoort. Zo zijn alle producten van Marie-Stella-Maris vrij van (water)vervuilende microplastics, SLS, SLES, parabenen, siliconen en petrochemische ingrediënten. Vaak wordt er verwacht dat clean beauty vrij van chemicaliën is, dat is niet zo. Wist je namelijk dat bijna alle natuurlijke grondstoffen uit chemicaliën bestaan? Zelfs water is een chemicalië te noemen.

Niet alleen beter voor de huid, maar ook voor het milieu!

Naast de drive om de sociale impact te blijven vergroten, zetten Marie-Stella-Maris zich in om de milieu-impact te verkleinen. De nieuwe producten zijn lokaal geproduceerd, 100% vegan en geformuleerd met effectieve en milieuvriendelijke ingrediënten. Goed voor de huid, beter voor de planeet. Clean Water, Clean Beauty! De nieuwe iconische glazen verpakkingen zijn refillable glazen flessen die in Europa zijn geproduceerd en zijn 30% lichter in gewicht. Hierdoor wordt materiaal bespaard en vermindert het merk de CO2 uitstoot. Mooi voor jou, mooi voor het milieu!