BOSS gaat voor tijdloos design en investment pieces

Tien jaar terug kocht ik mijn eerste BOSS item. Een klassieke zwarte trenchcoat van wol, bij een tweedehands winkel in New York. Kun je nagaan, de jas wás al pre-loved en ik draag hem tot op vandaag de dag. De pasvorm zit om het lijf gegoten en het materiaal is zo hoogwaardig. Het zwart is nog steeds pikzwart en alle knopen zitten er nog aan. Daarom vond ik het een eer om bij de BOSS store opening in Amsterdam te zijn. 

Als we het hebben over investment pieces, dan vind ik BOSS ook een goed voorbeeld. Voor mannen én vrouwen (en zelfs kinderen) is is er genoeg keuze uit mooie items die een leven lang mee gaan.

Waar het merk vooral bekend staat bij klanten uit de corporate world, laat BOSS tijdens de heropening van de nieuwe winkel in Amsterdam ook andere creatieve talenten in hun outfits zien.

BOSS viert store opening in Amsterdam met iconen

Op 12 oktober was ik aanwezig bij de heropening van de BOSS winkel aan de Leidsestraat in Amsterdam. Daar liepen verschillende bekende talenten uit de media, kunst, culinaire, sport en muziek wereld door de gloednieuwe winkel. Gehuld in BOSS natuurlijk. Want de boodschap deze avond luidt: ‘BOSSes aren’t born, they’re made.’ Door lokale helden geheel te hullen in BOSS en te portretteren, hoopt het merk consumenten te inspireren.

BOSS tijdloze mode

6 succesvolle talenten

De zes talenten die zichzelf de ‘BOSSes of Amsterdam’ noemen zijn Gia Bab, Jutta Leerdam, Joris Bijdendijk, Anna Nooshin, Frenna en Jurriën Timber. Ze zijn creatief, hebben doorzettingsvermogen en kregen daardoor succes.

Kleding draagt bij aan dit plaatsje. Rapper Frenna, die optrad tijdens de opening, zegt hierover: “Kleding zie ik als een een manier om deuren voor jezelf te openen. Het is een onderdeel van je merk en hoe je je wil profileren als artiest.”

Kleding geeft power 

En daar heeft Frenna een punt: want als jij je fijn voelt in jouw outfit, dan straal je dat uit. Like a boss. Wie een mooie outfit draagt, voelt zich krachtig. Als stylist heb ik vaak advies mogen geven en vrouwen zien opbloeien na de juiste kledingkeuze.

Fraaie renovatie voor de BOSS store

De winkel aan de Leidsestraat heeft een fraaie renovatie ondergaan waardoor je op 800 vierkante meter jouw ideale najaarslook kunt shoppen. De winkel is ruim opgezet en ontworpen door architect Mona William.