Bomen knuffelen als remedie voor sociale isolatie

Het is wat die anderhalvemetersamenleving. Hoewel het een mooi woord voor galgje zou zijn, is het voor ons als sociale dieren iets minder…Geen geknuffel met familie en vrienden, geen high fives – behalve een digitale dan -, en geen handshakes. We zijn voornamelijk aangewezen op (video)bellen. Sociale isolatie ligt met social distancing op de loer. En daar hebben de IJslandse boswachters een oplossing voor: bomen knuffelen. 

Begin de dag met…bomen knuffelen

Laatst haalde een IJslandse boswachter de wereldpers. Waarom? Ze probeert het bomen knuffelen op de kaart te zetten in deze anderhalve-meter-afstand-tijden. Ergens plopt er misschien de gedachte op van ‘wat stoffig, wat suf!’ Niets is minder waar. Want lekker connecten met de natuur – het groen en de dieren – verlaagt je stressniveau en verhoogt het gehalte aan gelukshormonen. Bovendien laat wetenschappelijk onderzoek zien dat mensen die vlakbij het bos wonen gelukkiger zijn.

Het bos. Het park. Het gaat erom dat je lekker veel groen gaat opzoeken. Zelfs in deze tijd van social distancing. Een tijdje in een natuurrijke omgeving doorbrengen, kan je een positieve oppepper geven. Volgens de IJslandse boswachters zorgt het bomen knuffelen ervoor dat je je ontspannen gaat voelen. Eerst in je lichaam, daarna ook in je hoofd. Sommigen beweren zelfs dat als je je wang tegen de bast legt, je de warmte en energie van de boom kan voelen. En dat zou betekenen dat je de dag aan kan. Relaxt en wel! Zeg eens eerlijk, iets voor jou of laat je dit devies aan je voorbij gaan? Op onze thuiswerkredactie zijn we er nog niet over uit 😉