Bewezen: kledingmaten zeggen helemaal niks

Deena Shoemaker was bezig met een flinke kastopruiming toen ze erachter kwam dat haar broeken allemaal verschillende maten hadden. Best gek als je je bedenkt dat ze al deze broeken nog steeds past. Als mental coach voelde Shoemaker zich geroepen om dit feit op Social Media te delen, want ze heeft een boodschap voor alle meiden die onzeker zijn over hun lichaam. Jonge vrouwen waarvan ze wekelijks te horen krijgt dat ze willen afvallen en die daar ver voor gaan.

Het feit dat broek maten zo verschillend zijn, helpt niet mee aan een positief zelfbeeld. Size 5 is opeens size 12 en size 9 wordt automatisch een ‘plus size’. Of je dan een grotere maat hebt? Niet dus. Toch is het erg vervelend voor je zelfbeeld. Vrouwen krijgen het gevoel dat ze kilo’s zwaarder zijn terwijl de fabrikant zojuist een simpel trucje met grote impact heeft uitgehaald. Als je altijd in een maatje 9 past en opeens een 16 uit het rek moet trekken, is dat best even schrikken. Dat scheelt toch een paar maten.

Volgens Shoemaker is dit niet terecht en hierover zegt ze het volgende: “Je maat bepaalt niet of je mooi bent, het is je leven wat telt. De maat die in jouw kleding staat is subjectief en afhankelijk van de mode-industrie die in een rap tempo verandert. Iedere vrouw is mooi zoals ze is.”

Lees ook: de snack box wordt jouw nieuwe obsessie.