Bananen en avocado’s zijn gezonder dan je denkt

Man! Wat een afknapper toen de diëtist zei dat ik voorlopig geen bananen en avocado’s meer mocht eten. Ik leefde op deze deze groene en gele versnaperingen. ‘S ochtends een bananenpannekoek of smashed avo op toast. Wat moet je zonder?

Maar omdat mij verteld werd dat het heuse dikmakers zijn, schrapte ik de twee uit mijn dieet. Tot nu. Ik heb namelijk vernomen via een recente studie van de universiteit van Alabama in Birmingham dat avocado’s en bananen super gezond zijn! De twee kunnen zelfs ader verkalking voorkomen als je het maar vaak genoeg eet. Dit vermindert de kans op hart en vaatziekten en dat komt allemaal door het stofje potassium. Researcher Paul Saunders heeft uitgevogeld dat dit stofje rijkelijk in beide voedingsmiddelen aanwezig is én bewezen dat mensen die regelmatig potsassium eten minder last hebben van aderverkalking dan mensen die het niet innemen.

Nog meer voordelen
Bovenstaand feit is mooi meegenomen maar er is nóg een reden om avocado’s en bananen te eten. Avocado’s bevatten goede vetten en veel omega-3 vetzuren. Deze zorgen ervoor dat je de anti-oxidanten lycopeen en bètacaroteen beter opneemt waardoor jouw huid straalt als nooit tevoren! Bananen zijn niet alleen rijk aan potassium maar ze bevatten ook vezels, vitamine B6, vitamine C en magnesium. Eten dus die hap!