Heb jij altijd bevestiging nodig van anderen?

Ben jij een eeuwige twijfelkont en heb jij altijd bevestiging nodig van een ander. Dan heb je te weinig vertrouwen in jezelf. Vertrouwen is een aangeboren iets maar wordt ook in de rest van je leven ontwikkeld. Iedereen heeft in de basis vertrouwen gekregen maar ontwikkeld dit vertrouwen in de loop van het leven op een andere manier. Dit komt bijvoorbeeld door de balans van basisbehoeften in het leven. Deze basisbehoeften zijn bijvoorbeeld liefde emotionele binding, waardering en veiligheid.

Als jij deze basisbehoeften niet voldoende hebt ervaren, dan krijg je een deuk in jouw zelfvertrouwen. Vanuit de Oosterse kijk wordt de energie van jouw milt verstoord.

Het milt-chakra
De energie van de milt helpt je om zelfvertrouwen te krijgen. Het geeft je het vertrouwen om zelf keuzes te maken en te handelen vanuit je hart. In de oosterse geneeskunde gaat de milt om jezelf op de eerste plek zetten en grenzen bewaken.

Niet goed genoeg
Veel mensen denken dat ze niet goed genoeg zijn. Dit kan komen door opvoeding of door bijvoorbeeld een afwijzing van een autoritair persoon. Deze afwijzing haalt je zelfbeeld naar beneden waardoor je een blokkade in het milt-chakra creëert. Het kan zelfs zijn dat deze blokkade er nog vanuit een vorig leven zit. Een blokkade in het milt-chakra zorgt voor chronische vermoeidheid, gebrek aan zelfvertrouwen, een afwachtende houding, depressie, pleasen en moeilijk je grenzen aan geven. Omdat we denken dat we niet goed genoeg zijn resulteert dit in bepaalde gedragspatronen. Je gaat je gedragen zoals je denkt dat het hoort en dit kost veel energie. Net als jezelf met anderen vergelijken, iets wat door Social Media veel gebeurt. Het streven naar perfectie om anderen te behagen, is juist datgene wat je het meeste tegenhoud jezelf te zijn en dus gelukkig te zijn. Negatieve vergelijkingen en streven naar onhaalbare perfectie zorgen voor ongelukkige en minderwaardige gevoelens. Hierdoor wordt je nooit gelukkig en beschadig je je milt steeds een stukje meer.

Heel het milt-chakra
Het tegenovergestelde, dichtbij jezelf blijven, jezelf accepteren en zonder masker door het leven gaan geven juist energie. Vertrouwen hebben in jezelf is belangrijker dan ooit in een tijd waarin we door allerlei factoren van buitenaf geprikkeld worden. We moeten eerlijk zijn naar onszelf en vertrouwen hebben. Dit vertrouwen is de sleutel naar een goede energieflow. Iedereen heeft sterke en minder sterke kanten, maar accepteer ze allebei. Sluit je ogen niet voor jouw innerlijke zelf, dan zul je namelijk nooit veranderen. Je hoeft niet perfect te zijn want dat is niemand. Als je maar jezelf bent. Accepteer dat niet iedereen je aardig zal vinden, maar what are the odds? Er zijn zoveel verschillende mensen. Luister daarom vooral naar jezelf. Leer nee zeggen, stel grenzen en probeer niet altijd de lieve vrede te bewaren. Dan pas kies je voor jezelf en kun je echt jezelf zijn. Ga stapje voor stapje beter voor jezelf zorgen. Sommige mensen kunnen hier moeilijk mee omgaan maar als je handelt vanuit je hart zonder iemand te kwetsen, dan kan dat gewoon. Je gaat je energieker voelen en de energie blokkade bij de milt wordt opgeheven. Dit is een groot voordeel omdat de milt ook een soort van transformator is voor straling en prikkels van buitenaf. De milt-chakra filtert negatieve energie (ook van straling van bijvoorbeeld wifi en telefoons) en dit was nog nóóit zo belangrijk. Het is dus belangrijk dat je een positief zelfbeeld creëert, je hebt recht om jezelf te zijn.