Als je ouder wordt, raak je nu eenmaal vrienden kwijt

Ze zeggen: kwaliteit gaat boven kwantiteit en als het op vrienden aankomt is dit zeker waar. Als je ouder wordt, is het steeds duidelijker welke vrienden nou eigenlijk écht in je leven passen en dus forever bij je blijven.

Vroeger had je zeeën van tijd en ontelbaar veel vrienden. Je hing iedere week in de kroeg, keek samen met je bestie – IEDERE DAG – GTST en had wekelijks wel ergens een paar gaatjes vrij. Die gaatjes lijken nu opeens allemaal gevuld en tijd wordt kostbaarder, je hebt iedere week honderdeneendingen te doen dus hoe ga je al die sociale dingen nu nog regelen?

Jep. Je bent inmiddels volwassen en hebt meer verantwoordelijkheden, je hebt mensen om je heen nodig, maar ook ruimte voor jezelf. Zeker als de dingen niet gaan zoals ze moeten gaan, wanneer je te maken krijgt met verdriet of grote veranderingen, is het lastig om iedereen te blijven pleasen. Sommige mensen zullen er ook niet voor jou zijn en keren je patsboem de rug toe. Dan weet je meteen… deze types waren tijdelijk. Want échte vrienden die zijn er altijd en lopen niet weg als het ingewikkeld wordt. Die steunen je door dik en dun.

Het is oké
Dat er maar een paar vrienden overblijven. Loslaten is moeilijk maar ergens aan vasthouden waar je niks aan hebt, is op de lange termijn nog moeilijker. Zeker als achteraf blijkt dat de hele vriendschap een grote leugen is geweest. Het leven wordt drukker. Harder. Ingewikkelder. En juist dan is het belangrijk dat er vrienden zijn die je steunen. Vrienden die dat niet kunnen, die tegen je liegen of nooit meer iets laten weten zijn geen vrienden en jou tijd niet waard.

Dit zijn je struggles als je hooggevoelig bent in de stad.