Alaise maakt jouw selfcare routine duurzamer

Jouw selfcare routine verduurzamen, ga er maar aan staan. Het is vaak al een hele opgave om de juiste producten voor jouw huid te vinden, laat staan dat je ook nog moet letten op een duurzaamheidslabel. Toch hoeft het niet ingewikkeld te zijn, als je maar weet waar je op moet letten. Om je wegwijs te maken in de wereld van duurzame selfcare zetten wij een paar feiten van een heel toegankelijk, nieuw en duurzaam Belgisch-Nederlands merk op een rij. Alaise is fijn voor jou en voor onze planeet.

Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om een product zo duurzaam mogelijk te maken. Van hervulbare flacons tot lokale productie. Alles draagt een steentje bij. Alaise is veelbelovend als het gaat om de knapheid, toegankelijkheid én duurzaamheid. Je krijgt namelijk een heel mooi product, voor een betaalbare prijs, gemaakt met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Zonder parabenen, uitdrogende alcohol, SLS, SLES én de producten zijn 100% vegan. Klinkt goed, non? Wat ook goed is: alle producten worden lokaal geproduceerd in Nederland en Europa. Op deze manier creëer je thuis een ultiem spa-gevoel en hoef je nergens meer over na te denken. Behalve aan jezelf.

alaise

Lokaal geproduceerd

Het is van de zotte dat we in Nederland zoveel kennis hebben en dat we de meeste (en beste) selfcare producten nog steeds van heinde en verre halen. Korea heeft veel kennis van skincare en Australië loopt voorop als het gaat om clean beauty maar hallo, dat kunnen wij toch ook? Want hoe clean zijn je producten nog als ze zo’n 15.000 kilometer in een vliegtuig afleggen? Alaise produceert alle producten lokaal, dat wil zeggen zeggen dat alles in Nederland wordt gemengd en alle flesjes in Nederland worden gevuld. Zelfs de flessen en potten komen uit Europa en zelfs grotendeels uit Nederland. Dit scheelt een hoop transport en CO2 uitstoot.

Gerecyclede flacons

Alaise gebruikt gerecycled plastic voor alle flacons. Hierdoor brengen ze geen nieuw plastic in omloop maar maken ze gebruik van plastics die eerder zijn gebruikt. Dit plastic wordt verzameld door recyclers, gereinigd en gemalen. Vervolgens worden er flacons van gemaakt. De doppen en pompen zijn omdat ze goed moeten sluiten en draaien – nog – niet van gerecycled plastic. Er wordt veel onderzoek gedaan om dit technisch mogelijk te maken. Omdat de flacons gerecycled zijn, is de kleur donker. Dit komt doordat er verschillende kleuren plastic gemixt worden en een heldere verpakking maken is dan bijna onmogelijk.

alaise

Vegan 

Alle producten van Alaise zijn vrij van dierlijke producten en ingrediënten. Vegan selfcare producten zijn gemaakt zonder dierlijke ingrediënten, zoals bijenwas, wolvet, lactose of geitenmelk.

Dierproefvrije producten

Als een product vegan is, hoeft het helaas nog niet dierproefvrij te zijn. In de meeste gevallen is dit gelukkig wel zo. Alaise maakt absoluut geen gebruik van dierproeven. Dierproeven zijn in Europa sinds 2013 verboden maar dit verbod geldt jammer genoeg niet wereldwijd. Zo blijft het in China zelfs verplicht om producten op dieren te testen. Voor Alaise zijn alle mogelijke laboratoriumtesten uitgevoerd en welja, wij testen nu ook het product! Helemaal dierproefvrij!

Vrij van microplastics

In de producten van Alaise zitten geen microplastics. Microplastics zijn vaste plastic deeltjes van vijf millimeter of kleiner, die niet biologisch afbreekbaar of oplosbaar in water zijn. Hierdoor vormen ze een grote bron van vervuiling in de hele wereld, zowel op het land als in de zee.

De producten van Alaise zijn verkrijgbaar in drie verschillende geuren. De geur Rose Garden is onze favoriet en de Cotton Field is ook een fijne, zachte geur. Door de mooie roze verpakking staat het product erg stijlvol in onze badkamer en dat vinden wij wel zo belangrijk!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ✨️Every Day Selfcare – Home Spa✨️ (@alaise.care)

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit mooie merk? Op 6 mei is de website van Alaise gelanceerd en om dit te vieren geven ze meerdere mooie selfcare pakketten weg. Wil je kans maken? Ga dan naar het Instagram account @alaise.care waar je een pakket voor jezelf én voor je moeder of een vriendin kunt winnen.