Ai! Grote kans dat jij jezelf niet goed beschermt tegen de zon

Als we zo nu en dan kunnen genieten van een – zeldzame – zonnestraal, grijpen we vaak naar een fles zonnebrand die nog ergens achter in de kast staat. Waarom zou je een nieuwe kopen? Voor die paar dagen zon? Yep. Ook die paar zonnestralen zijn slecht voor je huid en de SPF van vorig jaar werkt waarschijnlijk niet meer. Want dit is het geval:

Ook verzorgingsproducten hebben een houdbaarheidsdatum, check deze voordat je begint met smeren. Daarnaast wordt er bijna altijd een PNO (periode na opening) vermeld. Dit kan zijn 3M (drie maanden), 6M (6 maanden) of 12M (twaalf maanden). Heb je je product al tijden geleden opengemaakt en is de PNO verstreken? Dikke kans dat de SPF in jouw zonnebrandcrème z’n werk niet meer doet. Overigens kun je vaak al zien of ruiken of jouw product over de houdbaarheidsdatum is.

En waarom wil je het dan niet meer gebruiken? Omdat je simpelweg niet meer beschermd bent tegen de UV-stralen. Waarom zou je het goedje dan überhaupt opsmeren? Bovendien kan het zijn dat het goedje verandert in een vervelend middeltje dat de huid irriteert. Moeten we niks van hebben!

Lees ook: 30 x zomerse geluiden waar we ongelofelijk gelukkig van worden.