Afvallen en emoties zijn sterker met elkaar verbonden dan je denkt

Heb je ooit gehoord van de MIR-methode? Dit staat voor Mentale en Intuitieve Reset en deze unieke zelfhelingsmethode is in het leven geroepen door Mireille Mettes. Het is een manier om jezelf te helen door oude pijnen onder ogen te komen en los te laten.

Afvallen is een lichamelijke én emotionele strijd en op haar website legt Mireille uit dat er 8 emoties zijn die overgewicht kunnen veroorzaken. Het verliezen van kilo’s gaat gepaard met wat je eet maar ook met wat je voelt en hoe je in je je in je lijf voelt. Deze oude emoties hebben invloed op jouw gewicht.

1. Vernedering
Als je keer op keer vernederd wordt, dan blijft dit de rest van je leven bij je. Als je als jong meisje te horen krijg dat je dikke borsten hebt of enorme billen, dan heeft dit een impact die de rest van je leven bij je blijft.

2. Afwijzing
Iedereen wordt in zekere zin afgewezen in het leven, door een lover of voor een nieuwe baan. Maar afwijzing zoals niet mee mogen spelen met vriendinnen of nooit gekozen worden met de gym laten diepere sporen na.

3. Schaamte
Schaamte is een van de meest intense en diepe emoties en is ingewikkeld om uit je systeem te krijgen. Schaamte veroorzaakt het vasthouden van vocht.

4. Onvoldoende bescherming
Wanneer je je als kind onveilig voelt, laat dit zo z’n sporen na. Je voelt je in de steek gelaten.

5. De waarheid achterhouden
Wanneer je je eerlijkheid en oprechtheid op moet kroppen, gaat dit zich ophopen in je lijf. Wanneer je kampt met overgewicht is de kans groot dat je vroeger vaak moest zwijgen in plaats van spreken.

6. Emoties opkroppen
Jezelf niet aanstellen, jezelf vermannen of woede niet kunnen uiten. Wanneer jij je altijd beheerst heb moeten opstellen, kun je op een later moment ook moeilijker je emoties uiten.

7. Niet serieus genomen worden
Wanneer je iets weet maar mensen geloven je niet kan dit ook een impact hebben op jou als persoon. Niet als het een keer gebeurt, maar wel als je keer op keer niet kunt uiten wat er op het hart ligt.

8. Voeding voor je mind
We kunnen eten om onze maag te vullen maar met voeding kun je de leegte in je leven niet opvullen. Mensen zonder passie, zonder doel hebben vaker overgewicht. Je kunt emoties niet voeden met voedsel maar met wandelingen, muziek, lezen, kunst, meditatie, yoga of betekenisvol zijn voor een ander.

Meer weten over de MIR-methode? Kijk dan op deze website.