9 doelen voor vrouwen die helemaal geen doel hebben

Diep van binnen hebben we allemaal een roeping, een doel in ons leven. Maar wat als je dus géén idee hebt welk doel nou eigenlijk. Best irritant. Je zit vol vragen maar krijgt nooit antwoorden. Daardoor heb je géén idee of je goed bezig bent. Op het moment weet je gewoon niet wat je wilt en dat is oké. We know… vragen zoals: wie is de ware? Welke richting wil ik op met m’n carrière? Of waar wil ik uiteindelijk gaan wonen? Zijn belangrijk maar niet de moeite waard om over in de stress te schieten. Volg gewoon je hart, dan kom je er wel.

1. Verberg jezelf niet achter naïveteit of onduidelijkheid
Het is makkelijker om dingen op z’n beloop te laten omdat je het allemaal niet weet, maar je komt pas écht verder als je durft te ontdekken wat je wel wilt. Luister naar je hart en waarschijnlijk weet je het ergens al… alleen lijkt je plan praktisch onmogelijk en dat maakt het eng of moeilijk.

2. Vergelijk jezelf niet met anderen
Iedereen bewandeld een ander pad. Probeer jou leven daarom niet te vergelijken met mensen die al een stapje verder of juist naast jou lopen. Het helpt je niet verder.

3. Wees niet bang
Bang voor mensen die misschien op je neerkijken, of bang om je mening te laten horen. Deze telt namelijk net zo hard mee.

4. Laat je niet kleineren door gemene woorden of onterechte meningen
Jou identiteit hangt niet van een ander af. Heeft iemand je het leven zuur gemaakt? En worden er onwaarheden over jou verspreid? Laat ze maar denken… they don’t know!

5. Vind liefde in de mensen die het dichtste bij je staan
Deze liefde is sterk en onvoorwaardelijk.

6. Wees zelf ook aardig en dankbaar voor familie en vrienden
Ze zijn er namelijk altijd, ook al heb je het soms niet eens meer door.

7. Deel je creativiteit
En laat je niet tegenhouden door onzekerheden. Jezelf blootgeven maakt je kwetsbaar, en kritische reacties zijn onvermijdelijk maar hè, daar word je alleen maar beter van!

8. Vind een manier om te reizen
Je hebt er genoeg over gedroomd en gepraat, nu is het moment om te gaan!

9. Houd een dagboek bij
En schrijf iedere dag pieken en dalen op… zo maak je bepaalde dingen helderder voor jezelf.

Lees ook: geïnteresseerd zijn is belangrijker dan interessant zijn.