8 x zo begrijp je de wet van de aantrekkingskracht én pas je hem toe

Het universum geeft jou precies waar je om vraagt en dit komt allemaal door de wet van de aantrekkingskracht. Wat je geeft, krijg je terug en op deze manier kun jij jouw levensdoelen manifesteren. Via jouw gedachtes trek je positieve of juist negatieve energie aan en als je ergens heilig in geloofd zal dit uitkomen. Ook dingen die je liever niet had zien gebeuren… waar het om gaat is: alles waar je aandacht aan geeft, zal groeien en krachtiger worden.

Een ingewikkeld concept is het niet? Wij geloven heilig in de wet van de aantrekkingskracht en dat je je eigen realiteit kunt creëren. Maar waarom gaat dit dan soms zo verdomd lastig? Deze tien stappen helpen je om de wet van de aantrekkingskracht toe te passen.

1. Weet wat je wilt bereiken
De wet van de aantrekkingskracht is heel simpel, je moet weten wat je wilt bereiken. Als je je focust op de positieve dingen die je wilt bereiken, komen deze positieve dingen ook op je pad. Denk in mogelijkheden en niet in beperkingen. Negativiteit trekt negativiteit aan, ze zeggen niet voor niets: ellende houdt van gezelschap. Zorg voor meer positieve energie dan negatieve energie…

2. Maak een plan
Weten wat je wilt is één ding, uitvinden hoe je dit doel gaat bereiken is het volgende. Om te weten te weten te komen hoe het wél lukt moet je reflecteren waarom dingen je tot nu toe nog niet zijn gelukt. Erken fouten die je hebt gemaakt en elimineer negatieve energieën in jouw leven. Als je weet waarom doelen maar niet behaald worden, dan kun je je beter voorbereiden op hoe je ze wel kunt behalen.

3. Visualiseer
Probeer beelden van hoe je de dingen wilt hebben voor je te zien. Fantaseer, ontspan je geest en mediteer dagelijks. Visualiseren is niet makkelijk maar je kunt het wel leren.

4. Stuur een boodschap het universum in
Als je zelf voor ogen hebt wat je wil, kun je deze boodschap het universum insturen. Wees duidelijk en zeker van je zaak. Zodra jij twijfelt of dingen niet zeker weet, krijg je nóóit precies wat je wilt. Hoe specifieker je bent, hoe eerder er dingen op je pad komen…

5. Positiviteit boven negativiteit
Als je ergens heilig in geloofd, zal dit impact hebben op jouw toekomst. Mits je positief blijft. Negatieve gedachten nemen namelijk al snel de overhand en mislukking tellen drie keer zo zwaar mee als één overwinning. Probeer dus altijd positief te blijven en bedenk drie redenen waarom je positief kunt zijn. Laat negatieve energie los, psychisch en lichamelijk. Mediteer, wandel of doe aan yoga… Positieve energie is besmettelijk en weerkaats in jouw gezondheid, relaties en succes.

6. Sommige dingen had je je anders voorgesteld
Wees niet teleurgesteld als dingen niet gaan zoals je had verwacht. Soms overkomen ze je op een andere manier of op een ander moment. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe stap in je carrière maken? Dan kan het zijn dat je via een omweg dit hogere doel bereikt. Blijf openstaan voor alles wat er op je pad komt en focus je tegelijkertijd nog steeds op het hogere doel. Geduld is een schone zaak…

7. Voel het
Stel jezelf voor hoe je je zou voelen als je dromen uitkomen. Probeer dit gevoel vast te houden… het universum voelt wat jij voelt en geeft wat jij wilt hebben.

8. Schrijf dingen op en wees dankbaar
Doelen opschrijven zorgt voor meer duidelijkheid en een scherpere visie. Als je het even niet meer weet kun je altijd checken wat je hebt opgeschreven. Ook is het makkelijker om verschillende doelen met elkaar te verbinden. Je creëert overzicht en als je je doelen hebt bereikt, weet je dat meteen. Dankbaar zijn is de volgende stap. Tel je zegeningen en sta daar iedere dag bij stil… je mag best trots zijn!

Lees ook: mensen met groene ogen blijken dus ongelofelijk speciaal.