8 unieke type singels en ze zijn allemaal fantastisch

Daten is aan verandering onderhevig. We weten allemaal dat onze ouders elkaar op een andere manier hebben ontmoet dan hoe we daten tegenwoordig aanpakken. Dit hoeft niet per se slecht te zijn, het is gewoon anders. Één ding is in ieder geval wel altijd hetzelfde gebleven: singels klonteren samen en krijgen te maken met valse clichés. Zo zijn ze allemaal onzeker óf wanhopig en durven zichzelf niet bloot te geven óf gedragen zich als Beyoncé. Ze vallen op verkeerde types. Zijn té aanhankelijk of afhankelijk. Wat er ook gezegd wordt, het geeft het woord singel een negatieve lading.

En listen! Geen singel is hetzelfde. Wat zeg ik? Iedereen op deze wereld is anders. Toch is het handig om te weten of je met een muurbloempje of juist een flirt te maken hebt. Weet je ook wat je moet zeggen… maar vooral wat je kunt verwachten.

1. Het muurbloempje
Is niet outgoing en blijft liever op de achtergrond. Het zijn stille willies maar ze genieten heus wel en observeren beter dan dat jij en ik dat doen. Er is niemand die beter kan luisteren en als er een gesprek komt, kan dit wel eens diepgaand worden…

2. De flirt
Is vriendelijk, verleidelijk, grappig en gevat. Toch wordt de flirt niet vaak op date gevraagd omdat mensen denken dat ze bezet zijn óf buiten hun bereik. Oneerlijk maar wat zou je zelf doen? Uhuh… gelukkig kom je als flirt ook mensen tegen die wél dichterbij durven te komen en dan zien ze jouw zonder filter! Eerlijk en toch mysterieus.

3. Het drukbezette type
‘Druk’ wordt regelmatig gebruikt als excuus als iemand geen zin heeft in een relatie. Maar eerlijk is eerlijk: er zijn mensen die écht druk zijn. Ze staan aan het begin van hun carrière, willen zich bewijzen, hebben té veel vrienden of hulpbehoevende familie. Dit betekend niet dat ze zich niet willen binden. Want als ze dat doen zijn ze begripvol en flexibel, ze weten dat het belangrijk is om de ander vrij te laten.

4. Het cynische type
Bloemen, kaarten en ander romantisch gedoe is overbodig want romantiek is zonde van de tijd, energie en het geld. Jammer maar wel eerlijk. Cynische types zeggen meteen wat ze denken en draaien nergens omheen. Dit kan soms bot overkomen, zo is het zeker niet bedoeld.

5. Het romantische type
Is dromerig en laat zich niet zomaar inpakken. Sterker nog: je moet flink uitpakken wil je dat ze als een blok voor je vallen. Bloemen, cadeautjes, etentjes. Haal de hele reutemeteut maar uit de kast als je wilt dat het werkt. Aan small talk en oppervlakkigheid hebben ze een hekel. Ze zitten vol passie en zijn veerkrachtig.

6. De slettebak
Wil zich waarschijnlijk ook ooit settelen. Óóit. Want om de een of andere reden is hij of zij daar nu nog niet aan toe. Daarom leven ze vrijer dan alle andere singels en worden ze niet gezien als de ideale schoondochter-/ zoon. Nog niet. Want achter die oppervlakkige gezelligheid gaan heel wat emoties schuil. Het is nu nog te moeilijk om deze te delen. Toch gaat dit ooit gebeuren, maar dan wel bij de juiste persoon. Dit type weet namelijk heel goed wat er te koop is en krijgt vaak wat ze wil.

7. De beste vriend
Is vrij lastig. Nee. Zo bedoelen we het niet… maar lastig in de liefde. Want ze krijgen het keer op keer weer voor elkaar om ’n ander te ‘friendzonen‘. Misschien omdat ze niet zo romantisch zijn? Ze zijn wel trouw. Dus mocht er ooit een vonkje overslaan – en die kans is klein – dan is het forever.

8. De avonturier
Vermaakt zich prima alleen en is absoluut niet op zoek. Al is een avontuurtje met z’n tweeën ook niet verkeerd. Het zijn ondernemende types en ze settelen niet voor minder. Soms komen ze iets te zelfverzekerd over maar dit werkt aanstekelijk. Ze dagen een ander uit om nieuwe dingen te proberen en hebben zelf al heel wat meegemaakt. Het is in ieder geval nooit saai!

Lees ook: Stelletjes die kibbelen houden meer van elkaar!