8 dingen die vrouwen niet verwachten voor of na de bevalling

Voor vrouwen die het nog nooit hebben ervaren, is de zwangerschap een groot mysterie. Natuurlijk weten we dat jouw lichaam in 9 maanden een baby maakt. Je krijgt een dikke buik, voelt je misselijk en moe. Gezwollen enkels, bekkeninstabiliteit, het hoort er allemaal bij. Maar verwacht niet dat je alles weet wat een zwangerschap zit vol (vaak onaangename) verassingen.

Uiteraard verschilt een zwangerschap van vrouw tot vrouw maar sommige dingen gebeuren bijna bij iedereen geheel onverwachts…

1. Onverwachtste blaas incidenten
Soms schopt de baby onverwachts tegen je blaas en dan plas je in je broek. Zonder waarschuwing. Gewoon hoppaaaa… vooral de laatste maand is een mega groot maandverband geen overbodige luxe want anders ben je de hele dag over de zeik.

2. Lekkende tepels als de baby huilt
HUH?! Beginnen tepels te lekken als de baby huilt? Jawel hoor… had ik nooit verwacht maar het is toch iets natuurlijks dat de borsten melk beginnen te geven als de baby huilt.

3. Constante jeuk
De borsten, de buik… pfff hoe kom je in godsnaam van die jeuk af!

4. Obstipatie na de bevalling
Niet iedereen heeft er last van maar er zijn vrouwen die 5 tot 7 dagen niet naar het toilet kunnen na een bevalling. En als je dan moet… MAN wat een ellende… vooral als je bent geknipt.

5. Voordelen voor je seksleven
Jawel… VOORDELEN! Het is niet allemaal slecht want een orgasme is beter wanneer je zwanger bent. Na de misselijkheid in de eerste weken wordt de seks intenser en is de kans groot dan je de HELE DAG GEIL BENT.

6. De baby hikt in de buik
Ja heus! Hikken in de buik voelt alsof iemand je van binnen kietelt.

7. Zoveel bloed!
Na de bevalling bloed het een beetje. Of zeg maar gerust: HEUL VEEL. De eerste keer dat je gaat plassen lijkt de toilet net een plaats delict waar een moord heeft plaatsgevonden. Het lijkt alsof je binnenkant naar buiten valt. Not so nice maar het hoort er wel bij.

8. Misselijkheid is niet alleen ’s ochtends
Iedereen heeft het altijd over misselijkheid in de vroege morgen en dan is het een flinke teleurstelling als je de hele dag ziek bent! Sommige vrouwen kunnen de hele dag niks eten omdat hun maag fijngeperst wordt door de baby.