8 dingen die niemand je vertelt over het plannen van je bruiloft

Het plannen van je bruiloft is een hele klus. Wat iedereen ook zegt, jij doet het op jou manier en loopt weer tegen andere dingen aan. Waar de een twee jaar van te voren al begint met de eerste voorbereidingen is de ander meer een last-minute bruid. Prima! Als je weet wat je wilt… want als de tijd begint de dringen wil je ten koste wat het kost het grootste feest van je leven laten slagen.

En wij maar denken dat zo’n witte bruidsjurk iets te maken zou hebben met als maagd het huwelijk in gaan, en dat soort romantische ideeën.

1. ‘Ja’ zeggen betekent niet dat je met stel op sprong gaat trouwen
Het moment waarop je vertelt dat je verloofd bent, is iedereen meteen in de ban van jouw bruiloft. Ik bedoel: ze willen een precieze datum horen. En dat terwijl jij dat zelf nog niet eens weet… take you’re time darling.

2. Het vinden van DE bruidsjurk is niet altijd een droom die uitkomt
Laten we voorzichtig stellen dat de zoektocht naar een trouwjurk enorm stressvol kan zijn. Je rent van bruidsboetiek naar bruidsboetiek, komt in winkels waar snobben je vertellen dat die verschrikkelijke jurk je beeldig staat en schrikt van de prijzen voor een stuk witte stof.

3. Keuze’s, keuze’s, keuze’s
Als jij het moeilijk vindt om knopen door te hakken, is het plannen van je bruiloft een groot drama. Een luxeprobleem. Natuurlijk, maar dat maakt het niet makkelijker. Alles is namelijk een keuze. Het begint al bij de datum… en wat denk je van de gastenlijst? Je zult altijd mensen teleurstellen maar wilt ook niet iedereen uitnodigen omdat het moet. Om nog maar niet te spreken over champagne of prosecco? Een DJ of een band? Een lange of korte jurk? Ringen of geen ringen? Alles is mogelijk als je maar wel voor elkaar kiest. Punt.

4. Straks pas je niet meer in de jurk
Gezond leven wordt een groot onderdeel van de voorbereiding op jullie bruiloft. Of je het nu leuk vindt of niet: je wilt op je slankst op je trouwerij verschijnen en daar moet je je best voor doen.

5. Last-minute stress
Onvoorziene dingen gebeuren altijd op het moment dat het eigenlijk al te laat is. De fotograaf heeft een dubbele boeking, je neefje is de ringen kwijt en de bruidstaart is in elkaar gezakt. Maar goed… als je eenmaal getrouwd bent gaat ook niet alles over rozen dus tegenslagen zijn een goede voorbereiding voor de rest van jullie gezamenlijke leven.

6. Je maakt je druk over je bachelor party
Zo’n uitje met je besties is vrij gezellig maar je ziet jezelf écht geen piemels kleien of bier zuipen terwijl je een spuuglelijke outfit draagt. Geef jou maar champagne en liefde dan komt het vanzelf goed.

7. Pinterest is je leven
Je wordt er zelf ook tureluurs van maar Pinterest neemt een groot deel van de dag in beslag. Daardoor loop je achter met je werk en ben je eigenlijk constant gestrest. Je weet waar het aan ligt maar je kunt het niet helpen…

8. Een bridezilla is niet hetzelfde als een perfectionist
Doe het goed of doe het helemaal niet. Zo is het maar net.