7 tekenen dat je emotioneel vreemdgaat

Soms, zélfs als je een fijne relatie hebt, betrap je jezelf op iets te intense gedachtes over een andere persoon. DIE persoon. Dat kan een nieuwe collega zijn of misschien iemand die je via vrienden kent. Opeens kun je het gevoel hebben dat je hem of haar wilt aanraken, hij of zij blijft maar in je hoofd rondspoken. Je voelt dat er ‘iets’ in de lucht hangt maar wat? Dat durf je niet te zeggen…

En dat is niet erg. Emoties overkomen je en er soms heb je opeens een enorme klik met iemand. De vraag is wat je daarmee doet. In deze gevallen wordt het tricky:

1. Je bent opeens héél voorzichtig met je telefoon
Want als je alleen maar een bericht krijgt van die ander voel je je al betrapt. Zelfs als het geen flirterige teksten zijn, kun jij deze ‘onschuldige’ berichten niet opbiechten. Een beetje privacy kan geen kwaad maar als jij je in allerlei gekke bochten wringt om te voorkomen dat je schatje meeleest? Dan is het mis.

2. Je vergeet de tijd
Eigenlijk vergeet je alles. Je kunt je niet op je werk concentreren en bent de hele tijd afgeleid door je telefoon. Met smacht wacht je op een teken van leven, want dan word je weer helemaal warm van binnen en begin je te stralen.

3. Je past je routine aan
Fiets je normaal gesproken liever niet? Nu pak je de fiets omdat de kans groot is dat je hem of haar tegen het lijf loopt. Ben jij geen jeans type? Nu even wel. Je vrienden vragen zich af waar jij tegenwoordig uithangt, want dat is niet bij hun in de stamkroeg. Opeens ga je naar festivals waar je nog nóóit geweest bent en luister je naar muziek die je voorheen wel uit kon kosten. Eh… je snapt dat dit foute boel is.

4. Je deelt exciting news eerst met die ander
Normaal gesproken vertel je je lief álles wat er in jouw leven gebeurt. De ups en downs, jullie delen lief en leed. Tegenwoordig krop je je verhalen op en stort je je hart uit bij iemand anders dan je eigen partner en dat komt hoe dan ook tussen jullie in te staan.

5. Je vraagt je wel eens af wat er zou gebeuren als jullie allebei single zouden zijn
In feite ben jij allemaal scenarios aan het bedenken waarbij je niet met je partner maar met die ander door het leven gaat. Misschien hoop je op een vurige zoen terwijl je lam op je hakken staat te wankelen of je bent al een stap verder en fantaseert een heel nieuw leven bij elkaar. Hoe je er ook over denkt: jouw partner staat op nummer twee.

6. Je maakt je mooi als er een kans in zit dat je hem of haar tegen het lijf loopt
Iedereen wil er knap bijlopen, maar wanneer jij opeens extra veel tijd aan je looks besteedt heeft dat een reden. Al helemaal als je normaal gesproken nooit lippenstift draagt en nu niet kan stoppen met stiften. De spiegel is opeens je beste vriend en je vraag regelmatig: “hoe zie ik eruit?”

7. Je hebt het veel over die ene persoon
Waar het hart vol van is, loopt de mond van over. In iedere zin, grap, anecdote of opmerking komt die ene persoon weer aan bod. Het begint op te vallen als je het voor de middag al drie keer over hem of haar hebt gehad!