7 dingen die vrouwen die áltijd op tijd komen anders doen

Laten we eerlijk zijn: bijna iedereen komt wel eens te laat op een belangrijke afspraak. En dan is het heus niet erg als je ook wel eens te laat komt als je met vrienden hebt afgesproken. Die wachten wel… Sommige mensen komen áltijd te laat, bij sommige vriendinnen is het zelfs zo erg, dat je standaard een kwartier later kunt komen omdat je anders toch moet wachten.

Maar goed. Dit laatste wil je dus voorkomen. Je wilt niet diegene zijn die áltijd vijftien minuten later aan komt kakken waardoor mensen je bij voorbaat al niet serieus nemen. Timing is namelijk wél belangrijk als je het ver wilt schoppen in het leven. Dus zo kom je nooit meer te laat:

Stel een reminder in
Het is geen slecht plan om een reminder in te stellen voor belangrijke zaken die je niet mag vergeten. Taken die je anders vergeet, worden nu netjes uitgevoerd. Bovendien maak je je er ook niet de hele tijd druk over omdat je weet dat je er toch wel aan wordt herinnerd.

Maak lijstjes
Als je belangrijke werk gerelateerde afspraken hebt, schrijf dan alle zaken op die je niet mag vergeten. Hierdoor voorkom je paniek op het laatste moment, en kun je je beter voorbereiden. Ook persoonlijke lijstjes zijn een must . Anders schieten de zorgverzekeraar bellen, een afspraak bij de tandarts en andere zaken er helemaal bij in.

Houd bij hoe lang dingen duren
Alles draait om de juiste planning. Succesvolle vrouwen zijn super goed in time management en weten precies hoeveel tijd ze overal voor nodig hebben. Nog een tip: plan dingen liever te ruim dan te krap in.

Plan voldoende reistijd in
Onderschat nooit de tijd die je kwijt bent om van A naar B te komen. Zelfs binnen je eigen stad kan het soms ellendig lang duren voordat je je bestemming bereikt. Het verkeer is tijdens spitsuren een chaos en de trein werkt ook nooit mee. Mensen vinden het heus niet erg als je twintig minuten te vroeg bent, wel als je een uur te laat komt. Desnoods gebruik je die twintig minuten om lekker rond te wandelen, zo kom je meteen aan je dagelijkse beweging.

Stel prioriteiten
Doe de belangrijkste dingen altijd eerst! Op deze manier weet je zeker dat je daar genoeg tijd voor hebt en creëer je rust in je hoofd. De dingen die minder belangrijk zijn komen later wel…

Zorg voor zo min mogelijk afleiding
Vooral van de mensen om je heen. Op het werk kan het zomaar zijn dat je opeens twintig minuten aan het kletsen bent. Als het belangrijk is, zorg dan dat je deze zaken op een vast tijdstip met elkaar bespreek. Zo niet? Ga dan lekker borrelen na het werk…

Slaap voldoende
Onderschat nooit de kracht van voldoende slapen. Een energieloos persoon werkt minder efficiënt. Blijf vooral niet snoozen waardoor je je opeens in het zweet moet werken om überhaupt nog optijd te komen. Zorg dat je uitgerust opstaat en dat je je dag op je gemak kunt beginnen.