6 manieren hoe succesvolle vrouwen hun dag beginnen

Het is bijna weekend, maar je moet nog een dag. Daarover klagen is zo passé, je staat aan het begin van een nieuwe frisse dag, kom op! Maak er wat van… want we willen onze dagen vullen met geluk en succes. Sommige mensen lukt dat áltijd, dus wij waren uiteraard benieuwd hoe, en vroegen onze succesvolle – nooit zeurende – vriendinnen het hemd van het lijf.

Lees ook: Geen ochtendmens? Dit moet je weten.

1. Luister ’s ochtends naar muziek
Muziek is vermakelijk, maar geeft ook kracht. Pump up the beat met een flinke bass, want deze bass werkt motiverend en zorgt voor energie. Zing onder de douche, plug oordoppen in op de fiets en zet het volume een tandje harder in de auto. Eenmaal op het werk aangekomen zit jij vol inspiratie en heb jij er zin in!

2. Verse bloemen op je bureau
Zoals jullie weten is een flinke bos bloemen voor een must voor ons. Geen groen op kantoor is dodelijk saai. Bovendien hebben verschillende studies aangetoond dat bloemen stress verminderen. Er bestaan zelfs luchtzuiverende planten die CO2 omzetten in zuurstof en de luchtvochtigheid verbeteren. Hierdoor kun je geconcentreerder werken.

3. Een moment voor koffie… of thee
Het is goed om regelmatig een break te nemen met een kop koffie of thee. Júist als je aan het werk bent. Het voelt als een beloning, een moment voor jezelf.

4. Zeg ‘ja’ tegen onverwachte dingen
In bijna ieder vak moet je vaak ‘nee’ verkopen aan klanten, projecten en voorstellen. Maar soms zeg je nee omdat iets ongemakkelijk voelt, out of reach. Je denkt dat je niet goed bent in presenteren, of té weinig weet om een klant te woord te staan. Alleen dat weet je niet als je het nooit probeert. De volgende keer als je nee wilt zeggen uit onzekerheid, zeg dan eens ja. Je leert door te doen, en het is ook goed voor je zelfvertrouwen.

5. Eet gezond!
Gemiddeld ben je 20 procent productiever als je gezond eet. Vis is brain food, want rijk aan omega-3 vetzuren en het frist je geheugen op. Fruit is een prima tussendoortje, en vergeet NOOIT verse groenten te eten. Het is geen gek idee om ’s ochtends al een portie broccoli klaar te stomen voor de lunch. Of je besteld sushi.

Lunchtip: Burrata met perzik en gegrilde groene asperges.

6. Ga wandelen
De hele dag binnen zitten is alles behalve inspirerend. Af en toe moet je naar buiten! Een frisse neus halen. De hele dag zitten is super slecht voor je gezondheid. Je roest vast op je werkplek, het is slecht voor je bloedsomloop én buikspieren.