6 dingen die je ’s ochtends energie geven

Of je nu iedere dag om zes uur naast je bed staat, of dat je je liever nog drie keer omdraait, gebrek aan energie is een gemeengoed in de ochtend. De meesten mensen grijpen naar een sterk bakkie pleur, maar er zijn ook andere manieren om jezelf op te peppen in de vroege morgen.

Onaangenaam wakker worden heeft verschillende oorzaken en een daarvan is je telefoon, laat dat ding dus weg uit de slaapkamer… daarnaast kan het zijn dat je overwerkt bent, verkeerd eet of liters koffie drinkt. Je snapt zelf ook wel: dan slaap je slecht. Wanneer je ’s nachts niet lekker slaapt, wordt je ’s ochtends – best logisch – beroerder wakker.

Wake-up light
Dat slaperige gevoel waar je iedere ochtend mee wakker wordt, noemt men ook wel slaapdronkenschap. Vooral als je wakker wordt uit een diepe slaap, kan het een poosje duren voordat je hersenen optimaal functioneren. In de winter is dit nóg erger omdat je biologische klok vindt dat je best nog even mag slapen. Het is toch nog donker buiten? Door de wekker wordt je abrupt gewekt en met een wake-up light word je subtieler wakker.

Begin de ochtend met een supplement
Als je je lusteloos en slap voelt kan het zijn dat je lichaam niet voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt. Een supplement nog voor het ontbijt kan dé oplossing zijn. Neem nou zo’n zakje Equi Fundamental poeder, het smaakt naar kokosnoot en je kunt het gewoon in een glas water strooien. De hoge concentratie vitamine B12 en B6 verminderen vermoeidheid en geven je een betere boost dan koffie.

supplement

Creëer een ochtendritueel
Het helpt als je iedere ochtend hetzelfde doet, op deze manier stel je jezelf in op een bepaalde routine. Je zult merken dat je scherper bent als je weet wat je ’s ochtends kunt verwachten. Grijp in plaats van je telefoon naar een fles water, neem een douche of neem tien minuten de tijd voor een yoga oefening.

Laat de televisie uit
Het is verleiding om ’s ochtends even het nieuws te kijken, maar je wordt er wel moe van. Je kunt beter de radio aanzetten om dezelfde informatie te vergaren. Overigens is het ook niet slim om nét voor het slapen gaan nog je Netflix favoriet te kijken, probeer eens een uurtje zonder kunstlicht door te brengen.

Eet kokos olie
Twee lepels kokos olie verhoogd je energie level met 5% gedurende de dag, dit komt door de MCT’s (middellange ketens van triglyceriden). Diezelfde MCT’s helpen je ook met de spieropbouw en nog fijner: het vet rond je buik raak je sneller kwijt.

Lees ook: in onze generatie verslaafd aan likes?