5x zo overleef je een ongemakkelijke situatie

Iedereen maakt ze mee: ongemakkelijke situaties. Je voelt je uiterst oncomfortabel en denkt ‘Alsjeblieft, iemand, red me uit deze situatie!’ Dit laatste kun je zelf ook. Ongemakkelijke praatjes met personen die je liever niet tegen wilt komen, roddelen terwijl de persoon in kwestie achter je staat, ongemakkelijke stiltes, je komt er wel overheen. Mits je je niet te druk maakt natuurlijk.

Waarom zou je jezelf ongemakkelijk blijven voelen? Of doen alsof je druk bezig bent met je telefoon. Gedoe!

1.Relax en stop met overdenken
Wat de omstandigheden ook zijn, denk er niet te veel over na en relax een beetje. Afhankelijk van de situatie zorgt juist het kalm blijven voor een betere humeur. Laat je gedachten geen loopje met je nemen en adem rustig in en uit. Laat dingen los. Je hebt er niks aan om dingen groter te maken dan dat ze al zijn, gebeurt is gebeurt, dat draai je niet terug dus je moet er toch het beste van maken.

2. Lach
Sta boven de ongemakkelijke situatie. Als je jezelf steeds kritiek geeft, maak je het alleen nog maar erger. Bovendien: als je je ongemakkelijk voelt om wat een ander over jou denkt, moet je jezelf afvragen of je zelf ook anders over jezelf gaat denken. Nee dus. Iemand anders weet niet wie jij bent dus laat ze maar lullen. Ze hebben namelijk geen idee waar ze het over hebben.

3. Wees zelfverzekerd
Als je geen zin hebt om naar een event te gaan of er enorm tegenop ziet om alleen op een feestje te verschijnen, maak je niet druk, je bent vast niet de enige. Het kan mentaal vermoeiend zijn om jezelf constant ongemakkelijk te voelen en eigenlijk heeft het allemaal te maken met onzekerheid. Om zelfverzekerder te worden moet jezelf kennen en jezelf accepteren. Blijf positief, denk aan dingen die je aan het lachen maken of aan dingen die je graag wilt doen. Creëer herinneringen waardoor je je steeds een stukje zelfverzekerder voelt en langzaam uit je comfort zone komt.

4. Neem een stapje terug
We hebben allemaal off days. Heb je je ooit ongemakkelijk gevoeld en een uur later opeens totaal niet? That’s life. Volg je gevoel en als je even geen zin hebt, dan is dat zo.

5. Zelfvertrouwen is alles
Als je zelfverzekerd bent, kun je bijna de hele wereld aan. Straal en lach met je ogen, sta rechtovereind en praat duidelijk. Dit is het perfecte recept om bijna al jouw ongemakken te overwinnen.