5 Tips om meer water te drinken op een dag

Voldoende water drinken is gezond, dat weten we allemaal. Het zorgt ervoor dat dat je lichaam gehydrateerd blijft, je een mooie huid krijgt, het geeft je energie en zorgt ervoor dat je minder vaak last hebt van hoofdpijn. Toch is het lang niet altijd even makkelijk om 2 liter water per dag te drinken. Zeker als je druk bent, kom het vaak voor dat je het compleet vergeet. Daar weet ik alles van af. Maar met deze 5 tips zorg je ervoor dat je voldoende water drinkt op een dag.

1. Gebruik een app
Je smartphone sleep je overal mee naar toe, dus waarom zou je deze niet inzetten om je een reminder te geven. Er zijn verschillende apps die je notificaties geven als het tijd is om weer wat te drinken. Daarnaast houden deze apps ook vaak bij hoeveel je op een dag drinkt. Een app die ik regelmatig gebruik is Waterlogged. Maar PlantNanny is een goed speels alternatief. Deze app maakt het haast leuk om te drinken!

2. Neem altijd een flesje water mee
Als je veel on the go bent, is het handig om te investeren in een waterfles die je regelmatig bij kunt vullen. Sowieso is het handig om zo’n waterfles altijd in je tas te hebben. Op deze manier heb je altijd een reminder bij je en kom je nooit vocht te kort. Moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je fles gevuld is.

3. Zet een waterkan of theepot bij je bureau
Als je druk aan het werk bent, kan het soms vervelend zijn om telkens een nieuw glas drinken te halen. Een kan met water of een theepot naast je computer, zorgt ervoor dat je jezelf regelmatig bij schenkt.

4. Timing
Vind je het lastig om meer te drinken dan je normaal doet. Dan kan het helpen om voor jezelf ‘drinkpauzes’ in te schakelen. Drink als je opstaat en tijdens elke maaltijd die je eet. Ga je plassen? Loop dan ook langs de kraan en vul je glas bij. Bij dit soort vaste momentjes heb je het sneller door als je vergeet te drinken. Daarbij merk je ook sneller dat je dorst hebt omdat je lichaam went aan een bepaalde hoeveelheid water.

5. Drink goals
En dan heb ik het niet over cocktails of een lekker glas wijn. Maar bepaal aan het begin van je dag hoeveel je van plan bent om te gaan drinken. Stel je wilt 2 liter water per dag drinken. Dan kun je bijvoorbeeld een 1 liter fles water in je tas gooien. Als je zorgt dat je deze voor 2 uur ’s middags op hebt en daarna weer bijvult, moet het haast wel goed komen. Wanneer je het visueel maakt ben je je meer bewust van hoeveel je moet drinken op een dag. Een streven kan hierbij zijn dat de kan met water aan het einde van de dag leeg moet zijn!