7 tekenen dat jouw derde oog zich heeft geopend

Het derde oog zit op je voorhoofd tussen je wenkbrauwen, maar dan net iets hoger. Het wordt ook wel het zesde chakra genoemd, chakra’s zijn energiepunten in het lichaam. Elk chakra heeft een doel, het zesde chakra staat voor je intuïtie, verbeelding en innerlijke wijsheid. Bovendien is het zesde chakra de verbinding tussen lichaam en geest. Logisch dat jij mindfull leeft als jij jouw derde oog opent, en dat merk je zo.

1. Je kunt het voelen
Het schijnt dat, wanneer jouw derde oog actief wordt, er een lichte druk voelbaar is tussen de wenkbrauwen. Alsof iemand je daar zacht aanraakt, het wordt ook wel omschreven als een warm gevoel.

2. Je intuïtie groeit
Wanneer jouw derde oog actief is, groeit jouw intuïtie aanzienlijk. Soms kun jij al voorspellen wat er gaat gebeuren voordat iets daadwerkelijk plaatsvindt. Let it happen!

3. Je ervaart alles intenser
Als jouw derde oog zich opent ben je gevoeliger voor licht, en zie jij kleuren feller.

4. Je wordt beter in manifesteren
Niet onbelangrijk, een actief derde oog verandert je blik op de wereld en je persoonlijkheid. We zijn beter in staat om doelen te bereiken. Dit gaat nimmer ten koste van een ander, want je bent stukken toleranter en minder egoïstisch.

5. Je ervaart hoofdpijn
Wanneer de druk – lees punt een – steeds heviger wordt, krijg je last van hoofdpijn in het midden van je voorhoofd. Dit komt door téveel energie in de pijnappelklier.

6. Je beschikt over een flinke portie creativiteit
Omdat je simpelweg ruimdenkender bent.

7. Je geheugen verbetert enorm
Omdat je alles goed in je opneemt, beter begrijpt en snel kunt plaatsen ben jij in staat om dingen snel te begrijpen. Je kunt je goed inleven in situaties of personen en hebt daardoor veel begrip voor een ander.

Je kunt je derde oog activeren, deze dingen helpen daarbij:

Mediteren: hoe, wat en waar precies?

-Mediteren
Vermijdt suiker en lactose
-Sta stil bij al je gevoelens, laat ze toe
-Drink veel water
-Wandel in de natuur
-Omring je met de kleuren paars en blauw
-Wees creatief: schilder, teken of fotografeer
-Neem zo nu en dan de tijd voor dagdromen

Dagdromen is heerlijk! En nog goed voor je ook