5 redenen waarom je epsom zout in bad moet strooien

Epsom zout is vernoemd naar een bitter-zoutwaterbron bij Epsom in Surrey, Engeland. Het is eigenlijk geen zout, maar een mineraalzout met een unieke samenstelling van magnesium en sulfaat. Wanneer je dit goedje in je bad strooit voel je je herboren. Echt. Je gezondheid heeft er baat bij.

Epsom zout is een natuurlijk middel om spierpijn te verhelpen, verder helpt het tegen een droge huid en het is een heerlijke scrub. Doe een snufje zout in je bad en je heb in mum van tijd een heuse thuisspa !

1. Het vermindert stress
Veel mensen nemen ’s avonds een warm bad om te ontstressen. Van een warm bad wordt je lekker rozig en een beetje epsom zout helpt je nog beter met ontspannen. Door de magnesium in het epsom zout worden je spieren soepel. Zelfs studies hebben uitgewezen dat magnesium stress aanzienlijk vermindert.

2. Het boost je magnesium level
Een tekort aan magnesium is niet heul raar. Veel mensen lijden aan dit soort tekorten en krijgen ongemerkt te maken met allemaal onaangename kwaaltjes zoals spierkrampen en hartkloppingen. Magnesium reguleert de niveaus van kalium, calcium en natrium in het lichaam en het speelt een belangrijke rol bij verschillende lichaamsfuncties. Epson zout in bad is makkelijk opneembaar door het lichaam waardoor je ook je magnesium op pijl houdt.

3. Pijnlijke voeten verdwijnen
Ken je het gevoel van branderige en vermoeide voeten? Dan is een epson voetenbad dé uitkomst. Heerlijk om met je pootjes in een warm voetenbad te zitten. Ook fijn: eelt is stukken makkelijker te verwijderen zodat jouw voeten weer superlicht aanvoelen.

4. Gebruik het als haarconditioner
Strooi niet al het zout in bad, maar houd een beetje over voor in je haar. Verdeel het zout gelijkmatig door het haar en laat het goedje 15 minuten intrekken. Je zult merken dat je haar meer volume krijgt.

5. Het werkt als een detox
Magnesium in epsom zout bindt zich aan carbonaat. Hierdoor neemt het de schadelijke afvalstoffen in zich op en vernietigt ze. Ideaal als je wilt ontgiften. Behalve afvalstoffen wordt er ook vocht aan het lichaam onttrokken. Drink dus voldoende na een epsom bad!