Dit zijn de 5 beste sporten om je lichaam sterk te houden

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten sporten. Dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet. Want wat moet je nu eigenlijk doen om af te vallen, spieren op te bouwen, je botten sterk te houden en je mind ook een flinke boost te geven?

Een onderzoek van Harvard Medical School heeft de antwoorden. In het rapport worden 5 sporten getipt die goed zijn voor mind & body.

1. Zwemmen
Niet geheel verrassend. Bij zwemmen gebruik je bijna al je spieren en is het kans op een blessure niet zo heel groot. Daarnaast verhoog je jouw hartslag en dat is weer goed voor het hart. Zwemmen is ook goed voor mensen met artritis omdat je gewichtloos bent. Aldus Dr. I-Min Lee van Harvard.

2. Tai Chi
Een andere sport die in het onderzoek wordt genoemd is: Tai Chi. Bij Tai Chi combineer je jouw ademhaling met bewegingen. Tai Chi is extreem goed voor oudere mensen omdat als je ouder wordt je evenwicht houden lastiger wordt, met Tai Shi zorg je voor een goede balans.

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat de oefening kan helpen met het verminderen van stress, het behouden van de balans en de spierkracht in de benen te verhogen bij mensen ouder dan 65.

3. Krachttraining
Krachttraining is ook goed voor het lichaam. Je kunt trainen met je eigen lichaamsgewicht of gebruik maken van gewichten. Met krachttraining kun je afvallen of je spieren en botten versterken. Het is wel belangrijk om je spieren daarna goed te laten herstellen en niet direct nog een krachttraining les te boeken.

4. Wandelen
Het klinkt misschien voor de hand liggend maar een simpele wandeling iedere dag is goed voor je gezondheid. Volgens verschillende wetenschappers kunnen 20 minuten wandelen per dag er voor zorgen dat je een paar jaar langer leeft. Há, ben ik blij dat ik een hond heb die iedere dag meerdere malen moet worden uitgelaten!

5. Oefeningen voor bekkenbodemspieren
Het is niet per se direct een sport, maar wel belangrijk voor je gezondheid dat je jouw bekkenbodemspieren goed traint. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Het helpt je blaas onder controle te houden en kan je seksleven een flinke boost geven. Dus de volgende keer als je in de sportschool staat, vergeet deze oefeningen niet over te slaan!