4x mondzorgtrends waar je mond spontaan van openvalt

Met een mond vol tanden zat ik toen ik hoorde over welke trendy makeover de mondgezondheidsindustrie as we speak aan het doormaken is. Daar waar je vast geen fan bent van een tandartsbezoek en je je tandenpoetsroutine niet altijd even serieus neemt, kan daar wel eens 180 graden verandering in komen met deze…’cultuurverschuiving’. Bye bye boring mondgezondheid, hello Instagrammable trends. Brand new, blitse mondzorgtrends waar ik m’n tanden wel eens in wilde zetten. 

Flos erop los met kokos

Is flossen ook niet echt je ding? Let’s shake hands baby, want wat vind ik dat flossen blegh om te doen. Blijkbaar met mij velen, want flosdraadmakers hebben het maak-mijn-tanden-schoner-hulpje een boost gegeven. Van nietszeggend suf touwtje, naar een flosdraad met kokos-, mint-, aardbei- of sinaasappelsmaak. En dat ook nog eens verpakt in een jolige fashionable verpakking, en met de mogelijkheid te upgraden naar een abonnement inclusief flosplan. Je zal haast pret gaan beleven aan je tanden flossen. Cocoflossthumbs up! 

Stylishe tandenborstel, yes pleaseee

Nummer twee in het rijtje van mondzorgtrends is die van Quip, een elektrische tandenborstel die geen drie ribben uit je lijf kost, en die er ook nog eens tip top uitziet. Verder vind ik het slim dat je een abonnement kan afsluiten, waardoor je standaard om de drie maanden een nieuw borsteltje ontvangt. Gemak dient de mens, wat jij? Dat wordt ‘m shinen in je badkamer.

Zo zo, tanden poetsen met Augmented Reality

Als jonge kiddo je tanden poetsen wordt door de Franse startup Kolibree wel heel tof gemaakt. Zij hebben namelijk ’s werelds eerste interactieve tandenborstel die verbinding maakt met een Augmented Reality-game op de smartphone. Het doel: kids motiveren en leren om hun mini-tanden beter te schoon te houden. De poetsbeweging en positie van de tandenborstel worden gedetecteerd om ze zo te kunnen coachen het op de meest effectieve manier doen. En jij kan je mini-me via de app in de gaten houden hoe goed ze poetsen.

Mondgezondheidstrend CandidEigen ortho spelen

Oefff een beugelbekkie, ik was er vroeger één. Jij ook? Wat ben ik blij zeg dat ik dat heb gedaan. Enige vond ik altijd wel dat gehannes om heen en weer te reizen naar de ortho voor nog geen vijf tellen werk. Waar anders dan in Amerika hebben ze daar een oplossing voor gevonden. Candid zorgt er door middel van een modelling kit voor dat zij een x-aantal bitjes per post naar je kunnen sturen. Zij brengen ‘de kunst en wetenschap van een briljante glimlach direct thuis naar je toe voor een fractie van de prijs.’ Next level dit hoor!

Vier mondzorgtrends op een rij, van welke hoop jij dat ie zo snel mogelijk in Nederland opplopt?

Photo credits in volgorde van gebruik: Cocofloss // Quip // Candid